Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bioclimatic

Lucht hygiëne in weefselkweek kan beter

In weefselkweek laboratoria of kweekcellen is sprake van een streng geconditioneerd klimaat. Toch kunnen er in de lucht schimmelsporen zweven die jong plantmateriaal kunnen besmetten. De zeer vruchtbare voedingsbodem is een walhalla voor schimmels, dus er hoeven niet veel sporen aanwezig te zijn om toch uitval van materiaal te veroorzaken.



Voor weefselkweek laboratoria heeft Bioclimatic uit Nieuw-Vennep een oplossing bedacht op basis van UVC licht, naar eigen zeggen effectief tegen alle soorten micro-organismen en een alternatief of toevoeging op HEPA filters waar meestal voor gekozen wordt.



Met 2 of 4 krachtige UVC lampen, in de lengterichting geplaatst voor voldoende contacttijd en een geoptimaliseerd ontwerp, worden zo’n 99% van de micro-organismen in één passage gedeactiveerd. Door de lucht vaker over de unit te recirculeren, wordt een hoge desinfectiegraad bereikt in de ruimte. Een schone lucht betekent minder besmettingen en minder productuitval.



Het systeem werkt stand-alone of in een toevoerkanaal. UVC licht is een duurzaam principe zonder chemie en resistentie komt niet voor.



Voor meer informatie:
Bioclimatic
Nieuw-Vennep
T: 0252 626962
E: info@bioclimatic.nl
www.bioclimatic.nl
 
Publicatiedatum: