Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mexico: Bescherming kwekersrechten moet beter

Nederlandse kwekerijen hebben veel interesse in Mexico, maar bieden hier dikwijls niet hun nieuwste variƫteiten aan door het gebrek aan bescherming van kwekersrechten. Mexico is lid van de UPOV 78, maar wil overstappen op de UPOV 91 vanwege hun verplichtingen op het gebied van de vrije handelsovereenkomsten die ze hebben met de EU, NAFTA en CPTPP.

Mexico is de op vier na grootste bloemenproducent ter wereld en hoewel het land een enorm potentieel heeft om meer premium producten te produceren en exporteren, wordt er slechts 20% van de totale productie geĆ«xporteerd. De Mexicaanse overheid wil Mexico daarom bekendheid geven als grote bloemenproducent. 

Sinds juni 2017 is er een samenwerking gaande tussen het Nederlandse Naktuinbouw en de Mexicaanse Zaden Inspectie Service (SNICS) om Mexico te helpen om zijn lidmaatschap van de UPOV te upgraden. Er zijn ontmoetingen in zowel Nederland als Mexico geweest en er is continue feedback gegeven om de Mexicaanse wetgeving aan te passen aan de UPOV 91. De verwachting is dat de nieuwe wetgeving in september aan het Mexicaanse Congres zal worden gepresenteerd. Hierbij blijft de samenwerking met Nederland een belangrijke prioriteit. 

Publicatiedatum: