Mededelingen

Vacaturesmeer »

Tweetende tuinders

Top-5 - gisteren

Top-5 - afgelopen week

Top-5 - afgelopen maand

Wisselkoersenmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Realisatie CO2 neutrale treinterminal langs de A12

Ondernemers uit o.a. de glastuinbouw, logistiek en transport willen graag een volledig CO2 neutrale Railterminal voor goederen realiseren langs de A12 in Bleiswijk. De locatie is ideaal gelegen in het glastuinbouwgebied waardoor hoge volumes en een constante goederenstroom gegarandeerd kunnen worden. Vanuit de railterminal kunnen de Duitse, Scandinavische, Oostenrijkse, Zuid-Europese en Chinese markten van (vers)product worden voorzien en zijn retourstromen verzekerd.   Ondernemers gaan voor Bleiswijk!
Het consortium en Holland Railterminal BV, dat ijvert voor de komst van de Holland RailTerminal (HRT) naar Bleiswijk, bestaat o.a. uit logistieke dienstverleners als Samskip Van Dieren, Visbeen, Stenaline, Gistworld etc. Verladers als Combilo, Horticoop, Anthura, Bunnik Plants, Ammerlaan etc. en andere bedrijven zoals Royal Lemkes, Railbrokerz etc.   

Noodzaak
"De Railterminal moet er gewoon komen in Bleiswijk. Wegen slibben dicht, het wordt steeds moeilijker om aan chauffeurs te komen en CO2 neutraal vervoer wordt steeds belangrijker in het economisch verkeer. Samen met de overheid, brancheorganisaties en ondernemers werken we zo aan het reduceren van de CO2 uitstoot," aldus ťťn van de initiatiefnemers.Wethouder Glastuinbouw Albert Abee, van de gemeente Lansingerland: "Vanuit de gemeente ondersteunen we het initiatief van harte. De HRT versterkt de huidige economie en zorgt voor nieuwe bedrijvigheid en daarmee werkgelegenheid in Lansingerland en de regio. De HRT levert een belangrijke bijdrage aan het realiseren van de klimaatdoelen van de gemeente, regio en Nederland. De HRT stelt bedrijven daarnaast in staat om CO2 neutraal te transporteren, dat wordt door de consumenten ook steeds belangrijker gevonden."

Volledig klimaatneutraal
De HRT kan de eerste klimaatneutrale railterminal wereldwijd worden. De bedoeling is om deze klimaatneutrale vervoersketen te realiseren met een elektrische trein, elektrisch voor- en natransport ťn elektrische koeling, waarbij de benodigde energie duurzaam wordt opgewekt. Daarbij gaat het om een zogenaamde Roll-on Roll-off terminal, geschikt voor alle type trailers, waardoor snel laden en lossen mogelijk is, belangrijk bij geconditioneerde producten.Rapport
Op dit moment doet de Provincie Zuid Holland onderzoek naar een geschikte vestigingslocatie voor een Railterminal in de Provincie. Bleiswijk is naast Alphen a/d Rijn en Rotterdam ťťn van de locaties die onderzocht wordt. Binnenkort is het eindrapport van het onderzoek gereed. Voorlopige resultaten wijzen erop dat partijen een voorkeur hebben voor Bleiswijk. Medio juli volgt een overleg met de provincie en de onderzoekbureaus om dit rapport te bespreken en een principebesluit te nemen.  


Publicatiedatum: 29-6-2018

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren

 

Overig nieuws in deze sector:

20-7-2018 Waarborgen van de waterkwaliteit in het bassin met UV
20-7-2018 Drainwater ontzouten zonder nabehandeling
20-7-2018 "Inzet WKK op biomassa en groengas in glastuinbouw vooral bij hoge belichtingsgraad en CO2-behoefte"
19-7-2018 Onderzoek toont aan: actief kool inzetbaar voor waterzuivering glastuinbouw
18-7-2018 CRISPR/Cas9 richt grotere genetische schade aan dan gedacht
16-7-2018 Wageningen Universiteit voor ťťn dag arena voor agrarische legorobots
13-7-2018 Brits bedrijf opent eerste operationele fabriek voor cryogene energie-opslag
13-7-2018 ďUiteindelijk doet het water zelf het harde werkĒ
10-7-2018 Nobels introduceert nieuwe rooimachine
6-7-2018 "Goalie biedt telers oplossing voor waterlozing"
5-7-2018 ďGrondwaterput inzetten bij natuurbrandenĒ
4-7-2018 Slimme doseerpomp brengt middelenvoorraad in kaart
2-7-2018 Lucht hygiŽne in weefselkweek kan beter
29-6-2018 NEN richt nationale normcommissie ĎDronesí op
28-6-2018 Houtpellets en laagwaardige biomassa meer in beeld
25-6-2018 "Op afstand sleutelen aan branders"
22-6-2018 Rotterdam en Rheden testen ondergrondse waterbuffers
21-6-2018 Watermonitoring met onderwaterdrones en droneboot
20-6-2018 Noord-Korea klopt aan bij WUR
19-6-2018 GreenTech 2018 in foto's

 

Een reactie plaatsen: (max. 500 tekens)
  E-mailadres tonen

   nieuwe code