Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lidl introduceert GGN-keurmerk voor bloemen en siergewassen

De Duitse retailer Lidl breidt de certificeringsvereisten voor hun leveranciers van bloemen en siergewassen uit. GlobalGAP is al jarenlang Lidl's standaard voor in de Europese winkels verkochte groenten en fruit. Nu heeft het bedrijf nieuwe vereisten bekendgemaakt voor hun in Duitsland verkochte sierteeltassortiment en introduceert men het GGN-consumentenkeurmerk. Dit moet tegen eind 2019 worden geïmplementeerd. Alle producten van dat assortiment moeten volledig traceerbaar zijn naar het producerende bedrijf, waarvan het profiel zal worden geplaatst op de GlobalGAP consumentenportal www.ggn.org. Lidl’s productvereisten zijn hier terug te vinden (Duits).

Het GGN-keurmerk toont aan dat een bloem of sierplant afkomstig is van een gecertificeerde, op verantwoorde wijze beheerd bedrijf en helpt de consument om meer te weten te komen over de oorsprong.

Alle producten met het GGN-etiket zijn afkomstig van kwekers die zijn gecertificeerd volgens de regels van de GlobalGAP-norm.

Voor meer informatie:
Publicatiedatum: