WDP Draadbewerking toont nieuwe variant

"Een stevige klemveer gaat jaren mee"

Tholen - De wittevlieg is niet bepaald een graag geziene gast in de kas. Kwekers doen er alles aan om het beestje te weren. Een bekende, biologische methode om de vlieg te vangen zijn de grote gele plakstroken die tussen de planten worden gespannen. Om de plakstroken tussen het gewas te bevestigen, heeft WDP Draadbewerking sinds 2010 klemveren in het assortiment. Tijdens de Greentech in Amsterdam vertelden Willem Delisse en Berrie Schuurman over de klassieker en ze toonden ook een nieuwe variant.


Marieke en Willem Delisse en Berrie Schuurman tijdens de Greentech.

Een klimaatcomputer van acht jaar geleden of een scherminstallatie uit die tijd kan misschien nog prima functioneren, maar echt nieuw is het niet meer te noemen. De tuinbouw ontwikkelt zich razendsnel. Toch zijn sommige ideeën zo sterk dat, hoe eenvoudig ze ook zijn, ze een jarenlang succes blijken. Een daarvan is de klemveer voor lijmfoliestroken van WDP Draadbewerking.

Geen afklemming
De afgelopen jaren is het product doorontwikkeld tot de huidige versie en die gaat inmiddels de wereld over. De gesloten beugel houdt het folie recht, zodat het niet dubbelklapt. "Als dat gebeurt, kun je opnieuw beginnen. Het folie zit stevig vast in de beugels, maar wordt niet afgeklemd. Daardoor raakt het folie niet beschadigd."De klemveren zijn op elk ophangmetaal te bevestigen en kunnen daardoor in vrijwel elke kas ingezet worden. Naast de verticale versie is er ook een versie die ervoor zorgt dat het folie plat onder de goot komt te hangen. "Dat is een nieuwe variant. Telers kunnen deze gebruiken om de tuta te vangen. Die zorgt voor schade in de nerf aan de onderkant van de plant."

Simpele bevestiging
Het Brabantse bedrijf toonde beide klemveren tijdens de GreenTech 2018. "De bevestiging is simpel. Je schuift de folie erin en klikt de beugel dicht. Veel makkelijker en sneller dan om de plakkerig gele stroken om het ijzeren ophangmateriaal heen te plakken", laat Willem zien.
Voor meer informatie:
WDP Draadbewerking BV


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018