Nieuwe cabrioletkas voor Bremmer Boomkwekerijen

Tholen - Bremmer Boomkwekerijen heeft een nieuwe cabrioletkas in gebruik genomen. Paul Bremmer, mede-eigenaar van Bremmer Boomkwekerijen: “Hiermee kunnen wij onze planten een beschutte en controleerbare omgeving bieden en daarmee beschermen tegen extreme weersomstandigheden, zoals harde wind en vorst. Door de melkwitte folie beschermen wij planten die extreem gevoelig zijn voor zonverbranding, zoals Picea glauca ‘Daisy’s White’."


De nieuwe kas is tegen de bestaande foliekas aangebouwd en beslaat een areaal van 5500 m2. Zowel de oude als de nieuwe kas zijn van een nieuw folie voorzien. Bouwer is VDH Foliekassen.


Op de voorgrond is een stukje van het genoemde 'melkwitte folie' te zien. Dit is gespannen over een klein gedeelte van de kas, speciaal voor die planten die gevoelig zijn voor hoge lichtintensiteit. De overige planten staan onder het 'gewone' folie.

Door de verbetering van de klimaatomstandigheden voor de planten in de cabrioletkas kan de kweker naar eigen zeggen de klanten een nog breder assortiment van een nog zwaardere kwaliteit bieden.


Voor meer informatie:
Bremmer Boomkwekerijen
Henegouwernesse 14
2741 LJ Waddinxveen
www.bremmer-boomkwekerijen.nl

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018