Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
biodiversiteit handje helpen met terugplanten 3000 exemplaren

Anthura herintroduceert cypripediums in Zwitserse Alpen

Anthura draagt met de herintroductie van Cypripedium in de natuur bij aan instandhouding van biodiversiteit en behoud van Zwitsers natuurschoon.

Cypripedium calceolus is een van nature in het wild voorkomende orchidee in Zwitserland. Het is één van de meest spectaculaire wilde Europese orchideeën. Helaas heeft dit een keerzijde: hierdoor is de plant ook populair in de illegale handel ondanks de zware straffen die hier op staan. Samen met The Swiss Foundation gaat Anthura 3000 exemplaren terug planten in de Zwitserse natuur.



Cypripedium
Cypripedium is ook wel bekend als Vrouwenschoentje en is verwant aan het (tropische) Venusschoentje, een plant die als kamerplant voorkomt. In Zwitserland komt het Vrouwenschoentje voor in bossen maar ook op bergweiden. In tegenstelling tot hun tropische verwanten verdragen Vrouwenschoentjes extreme kou en hebben deze ook nodig in hun jaarlijkse groeicyclus.


Zojuist op Twitter:@AnthuraBV :Ze zijn er klaar voor! Vandaag start het team van vrijwilligers van Anthura met het herplanten van de #Cypripediums (Garden Orchid) in de Zwitserse bergen. #GardenOrchid #Zwitserland #Nature

The Swiss Orchid Foundation
The Swiss Orchid Foundation heeft in eerdere projecten al samengewerkt met hobbyisten om jonge plantjes uit te zetten in het wild. Doordat dit soort plantjes zeer kwetsbaar zijn in hun eerste levensstadium en specialistische kennis is vereist, overleefden de plantjes dit doorgaans niet. Anthura is de expert op het gebied van vermeerderen en veredelen van orchideeën en heeft ook specialistische kennis in huis voor het opkweken van Cypripedium zaailingen. Daarom heeft de Swiss Orchid Foundation de hulp van Anthura gezocht bij het opkweken van planten afkomstig van zaad van wilde Cypripediums en zijn hieruit 3000 volgroeide planten ontstaan.



Positieve bijdrage biodiversiteit

Eind juni gaat een team van vrijwilligers van Anthura in samenwerking met de The Swiss Orchid Foundation deze 3000 Cypripediums terug planten in de Zwitserse natuur. De planten worden op 44 verschillende locaties in Zwitserland herplant. Het team van Anthura zullen de Cypripediums op geheime locaties in het Chasseral Regional Park en Gantrisch Nature Park aanplanten.

Het is een bijzonder jaar voor Anthura vanwege het 80-jarig jubileum. Met het opnieuw aanplanten van de Cypripedium hoopt Anthura op een positieve manier bij te dragen aan de instandhouding van de biodiversiteit.

Voor meer informatie:
Anthura
Anthura Mattijs Bodegom, Manager Marketing & Communicatie
T: +31 (0)10 529 19 19
E: redactie@anthura.nl
www.anthura.nl
Publicatiedatum: