Bas van der Elst, Hendic

“Tien jaar garantie op je silo”

Tholen - Afnemers van de gegalvaniseerde silo's van Hendic kunnen sinds kort rekenen op 10 jaar garantie. Dat vertelde Bas van der Elst tijdens de Greentech afgelopen week. "Eigenlijk vonden we het vreemd dat garantie op staal silo's helemaal niet gangbaar is. Het is een duur product. En wanneer de watersilo door de verzekering wordt afgekeurd, komen er best wat kosten bij kijken om de silo te herstellen of te vernieuwen."


Nicolle Peetoom en Bas van der Elst in de stand tijdens de Greentech.

Garantie op staal en liners
Dankzij de ontwikkeling van de silo's met nog sterker staal en de toevoeging van DelafleX liners durft Hendic deze garantie te geven op de silo's die het bedrijf verkoopt. Bas legt uit: "het staal is behandeld met S350 en 450 micron galvanisatie en de bodemplaten hebben een poedercoating waarbij de snijranden en boutgaten ook volledig gecoat zijn.""De DelafleX liners is een heel stevig, meerlaags FPP-folie met een hoge resistentie tegen meststoffen, UV-belasting en zelfs tegen chloor. Door het gebruik van meerdere lagen is het folie sterker en kan het zwaarder mechanisch belast worden." Op de liners zat al een 15-jarige garantie, maar daar komt nu dus de garantie op het staal bij.

Goed onderhoud
Voor wat de levensduur van een silo betreft, speelt natuurlijk ook het gebruik een belangrijke rol. Goed onderhoud is daarbij erg belangrijk, vertelt Bas en Hendic levert bijvoorbeeld kosteloos de delen die door roestvorming zijn afgekeurd. "Als je het onkruid rondom de silo steeds weghaalt en de silo goed onderhoudt, kan 'ie zeker wel 15-25 jaar mee."


Voor meer informatie:
Bas van der Elst
Hendic B.V.
Goirkesstraat 1 a
4885KS Achtmaal
the Netherlands
T. +31 (0) 76 597 666 5
info@hendic.nl


Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018