1,1 miljoen euro subsidie voor vijf bloembollentelers

Onlangs deden de subsidieadviseurs van Flynth met succes vijf individuele aanvragen voor de POP3-subsidie ‘niet-productieve investeringen water’. In totaal werd circa 1,1 miljoen euro aan subsidie in de wacht gesleept voor de ondernemers, vijf bloembollentelers en akkerbouwers in Flevoland.

De ondernemers kunnen de subsidie gebruiken voor het aanleggen van spuitplaatsen, herinrichting van erfterreinen en zuiveren van verontreinigd erfwater en restanten van ontsmettingsvloeistof en gewasbeschermingsmiddelen.

Verontreinigd proceswater zuiveren
Met deze projecten wordt ingespeeld op de actuele ontwikkeling dat agrarische bedrijven actief aan de slag moeten met het opvangen en zuiveren van verontreinigd proceswater.

Totaalbudget
Het totale beschikbare budget in de provincie Flevoland was 2 miljoen euro. Hiervan heeft Flynth zo’n 55 procent van het beschikbare budget weten te binden aan de vijf ondernemers.

De projecten worden in de loop van 2018 in uitvoering genomen. Flynth blijft uiteraard betrokken bij de begeleiding en afwikkeling van het subsidietraject.

De projecten worden mede mogelijk gemaakt door ‘Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in haar platteland’.

bron: Flynth

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018