Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

1,1 miljoen euro subsidie voor vijf bloembollentelers

Onlangs deden de subsidieadviseurs van Flynth met succes vijf individuele aanvragen voor de POP3-subsidie ‘niet-productieve investeringen water’. In totaal werd circa 1,1 miljoen euro aan subsidie in de wacht gesleept voor de ondernemers, vijf bloembollentelers en akkerbouwers in Flevoland.

De ondernemers kunnen de subsidie gebruiken voor het aanleggen van spuitplaatsen, herinrichting van erfterreinen en zuiveren van verontreinigd erfwater en restanten van ontsmettingsvloeistof en gewasbeschermingsmiddelen.

Verontreinigd proceswater zuiveren
Met deze projecten wordt ingespeeld op de actuele ontwikkeling dat agrarische bedrijven actief aan de slag moeten met het opvangen en zuiveren van verontreinigd proceswater.

Totaalbudget
Het totale beschikbare budget in de provincie Flevoland was 2 miljoen euro. Hiervan heeft Flynth zo’n 55 procent van het beschikbare budget weten te binden aan de vijf ondernemers.

De projecten worden in de loop van 2018 in uitvoering genomen. Flynth blijft uiteraard betrokken bij de begeleiding en afwikkeling van het subsidietraject.

De projecten worden mede mogelijk gemaakt door ‘Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in haar platteland’.

bron: Flynth
Publicatiedatum: