Bert van Herwijnen doet stap terug

Veha Plastics verder met nieuwe eigenaren

Tholen – Niet langer Bert van Herwijnen, de afgelopen jaren het gezicht van Veha Plastics, maar Talentgroep Twente is sinds maart 2018 de eigenaar van de groothandel in plastictoepassingen voor de glastuinbouw. Veha Plastics is vooral bekend als importeur van de marktleidende doseerpomp Dosatron. Regina Nieuwmeijer, één van de drie aandeelhouders: “Met de overname is het voorbestaan van een echt familiebedrijf gegarandeerd.”


Op de foto van links naar rechts: Hilde van Steijn (Dosatron), Bert van Herwijnen, Regina Nieuwmeijer en Jean Luc Launois (Dosatron).

De geschiedenis van Veha Plastics gaat naar verluid terug tot 1966. Het was destijds Berts vader die het bedrijf runde. De afgelopen pakweg dertig jaar had Bert vervolgens zelf de leiding over het bedrijf. Bert blijft na de overname betrokken bij Veha Plastics als adviseur, maar wel zal hij afstand gaan nemen en minder gaan werken. Regina: “Bij grotere projecten kunnen wij altijd terugvallen op Bert. Ook tijdens de GreenTech was het goed dat hij erbij was, want hij is immers alom bekend binnen de sector.”

Goed draaiende onderneming
Talentgroep Twente is eveneens een familiebedrijf, maar wel aanzienlijk jonger. Sinds het najaar van 2016 zijn Martin Nieuwmeijer, Regina Nieuwmeijer en Christian Lansink, de derde aandeelhouder, begonnen met hun onderneming. Regina: “Onze bedoeling is om Twentse bedrijven te helpen met hun onderneming. Het is niet direct onze bedoeling om één bedrijf groot te maken, maar juist om een groepje bedrijven samen sterker te maken door middel van kruisbestuiving.”

De overname van Veha Plastics is de vierde overname door Talentgroep Twente. Eerder werd onder andere al Reldair, actief op het gebied van luchtbevochtiging in de glastuinbouw, overgenomen. Waar Reldair failliet dreigde te gaan, is Veha Plastics juist een goed draaiende onderneming. Regina: “Tijdens de overname draaide Veha Plastics gewoon door, dus voorlopig zal ik ook zeker nog bij Veha betrokken blijven. Pas als er een nieuwe ondernemer gevonden is om de zaak te leiden, zal ik afstand nemen.”

Die nieuwe ondernemer komt mogelijk uit het opleidingstraject Talenting Twente, waarin jonge ondernemers worden klaargestoomd om een bedrijf te leiden. Twee keer per jaar gaan gedreven talenten de strijd met elkaar aan, waarna de winnaar van de competitie aan het hoofd van één van de bedrijven binnen de Talentgroep komt te staan. Regina: “Uiteraard is het dan wel belangrijk dat zo’n nieuwe ondernemer feeling heeft met de glastuinbouwsector.”

Letterlijk en figuurlijk meer groen
Ook na de overname blijft Veha Plastics actief op het gebied van plastic toepassingen voor de glastuinbouw en als importeur van de Dosatron doseerpomp. Regina: “Op de korte termijn zal er niet direct veel veranderen, maar het is wel onze bedoeling om steeds meer in te gaan zetten op duurzaam. De Dosatron is echt een goed a-merk en daar gaan we dus mee door. Daarnaast vragen ontwikkelingen in de glastuinbouw zoals vertical farming om steeds meer precisie. Ook daar zien wij kansen, net als in het buitenland waar steeds meer vraag is naar waterdosering vanwege nieuwe teelten.” Naast de Dosatron zal Veha Plastics ook grote projecten met pvc-buizen en fittingen in onder andere het Midden-Oosten blijven beleveren.

Tot voor kort waren de Dosatrons blauw, maar op de GreenTech werden groene Dosatrons gepresenteerd. Regina: “Je zou kunnen zeggen dat wij zowel letterlijk als figuurlijk steeds meer op groen inzetten. De nieuwe lijn ‘groene’ Dosatrons is extra goed toegespitst op de verwerking van bemestingsstoffen.”

Voor meer informatie:
Veha Plastics
www.vehaplastics.nl
office@vehaplastics.nlPublicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018