Bert van Herwijnen doet stap terug

Veha Plastics verder met nieuwe eigenaren

Tholen – Niet langer Bert van Herwijnen, de afgelopen jaren het gezicht van Veha Plastics, maar Talentgroep Twente is sinds maart 2018 de eigenaar van de groothandel in plastictoepassingen voor de glastuinbouw. Veha Plastics is vooral bekend als importeur van de marktleidende doseerpomp Dosatron. Regina Nieuwmeijer, één van de drie aandeelhouders: “Met de overname is het voorbestaan van een echt familiebedrijf gegarandeerd.”


Op de foto van links naar rechts: Hilde van Steijn (Dosatron), Bert van Herwijnen, Regina Nieuwmeijer en Jean Luc Launois (Dosatron).

De geschiedenis van Veha Plastics gaat naar verluid terug tot 1966. Het was destijds Berts vader die het bedrijf runde. De afgelopen pakweg dertig jaar had Bert vervolgens zelf de leiding over het bedrijf. Bert blijft na de overname betrokken bij Veha Plastics als adviseur, maar wel zal hij afstand gaan nemen en minder gaan werken. Regina: “Bij grotere projecten kunnen wij altijd terugvallen op Bert. Ook tijdens de GreenTech was het goed dat hij erbij was, want hij is immers alom bekend binnen de sector.”

Goed draaiende onderneming
Talentgroep Twente is eveneens een familiebedrijf, maar wel aanzienlijk jonger. Sinds het najaar van 2016 zijn Martin Nieuwmeijer, Regina Nieuwmeijer en Christian Lansink, de derde aandeelhouder, begonnen met hun onderneming. Regina: “Onze bedoeling is om Twentse bedrijven te helpen met hun onderneming. Het is niet direct onze bedoeling om één bedrijf groot te maken, maar juist om een groepje bedrijven samen sterker te maken door middel van kruisbestuiving.”

De overname van Veha Plastics is de vierde overname door Talentgroep Twente. Eerder werd onder andere al Reldair, actief op het gebied van luchtbevochtiging in de glastuinbouw, overgenomen. Waar Reldair failliet dreigde te gaan, is Veha Plastics juist een goed draaiende onderneming. Regina: “Tijdens de overname draaide Veha Plastics gewoon door, dus voorlopig zal ik ook zeker nog bij Veha betrokken blijven. Pas als er een nieuwe ondernemer gevonden is om de zaak te leiden, zal ik afstand nemen.”

Die nieuwe ondernemer komt mogelijk uit het opleidingstraject Talenting Twente, waarin jonge ondernemers worden klaargestoomd om een bedrijf te leiden. Twee keer per jaar gaan gedreven talenten de strijd met elkaar aan, waarna de winnaar van de competitie aan het hoofd van één van de bedrijven binnen de Talentgroep komt te staan. Regina: “Uiteraard is het dan wel belangrijk dat zo’n nieuwe ondernemer feeling heeft met de glastuinbouwsector.”

Letterlijk en figuurlijk meer groen
Ook na de overname blijft Veha Plastics actief op het gebied van plastic toepassingen voor de glastuinbouw en als importeur van de Dosatron doseerpomp. Regina: “Op de korte termijn zal er niet direct veel veranderen, maar het is wel onze bedoeling om steeds meer in te gaan zetten op duurzaam. De Dosatron is echt een goed a-merk en daar gaan we dus mee door. Daarnaast vragen ontwikkelingen in de glastuinbouw zoals vertical farming om steeds meer precisie. Ook daar zien wij kansen, net als in het buitenland waar steeds meer vraag is naar waterdosering vanwege nieuwe teelten.” Naast de Dosatron zal Veha Plastics ook grote projecten met pvc-buizen en fittingen in onder andere het Midden-Oosten blijven beleveren.

Tot voor kort waren de Dosatrons blauw, maar op de GreenTech werden groene Dosatrons gepresenteerd. Regina: “Je zou kunnen zeggen dat wij zowel letterlijk als figuurlijk steeds meer op groen inzetten. De nieuwe lijn ‘groene’ Dosatrons is extra goed toegespitst op de verwerking van bemestingsstoffen.”

Voor meer informatie:
Veha Plastics
www.vehaplastics.nl
office@vehaplastics.nlPublicatiedatum: 20-6-2018
Auteur: Thijmen Tiersma
Copyright: www.bpnieuws.nl

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren

 

Overig nieuws in deze sector:

20-7-2018 BPnieuws met vakantie, twee weken geen nieuwsbrieven
20-7-2018 Shifter: Vast, flex en uitzendkracht in hetzelfde planningssysteem
20-7-2018 Nieuwe luchtvrachtlocatie voor Milestone Fresh bij Schiphol
20-7-2018 Matthias Haakman in dienst bij Kees Greeve B.V.
20-7-2018 Kurk bezig aan opmars in de orchideeën
18-7-2018 Enigma Flowers doet mee in Floranti
17-7-2018 Ontdek online het Floriadeterrein Almere 2022
17-7-2018 Beekenkamp en Syngenta combineren Poinsettia portfolio
17-7-2018 Houweling bouwt grootste zonnedak van Zuid-Holland
16-7-2018 Nieuwe speler op de markt voor insectengaas wil voor frisse wind gaan zorgen
16-7-2018 Flinke compostbrand bij afvalverwerker Hoeksebaan
13-7-2018 Decorum partner van BGI Duitsland
13-7-2018 Asocolflores en AgroCheck samen achter wanbetalers aan
12-7-2018 Ook Noord-Amerikaanse markt wil met bruikbare data telen
12-7-2018 Dümmen Orange neemt callaveredeling Nieuw-Zeelandse Bloomz over
12-7-2018 Denemarken: Knud Jepsen wijdt 1,8 hectare aan cannabis
11-7-2018 Veredelaar deelt ton winst met telers in ontwikkelingslanden
11-7-2018 Eerste editie thriathlon smaakt naar meer
10-7-2018 3,8 miljoen euro voor innoverende MKB-bedrijven
10-7-2018 Sportief Anthura fiets 190K bij gelegenheid 80-jarig jubileum

 

Een reactie plaatsen: (max. 500 tekens)
  E-mailadres tonen

   nieuwe code