Kenia: Delbard bouwt showkas in Two Lakes

Oserian Development Company Ltd heeft een overeenkomst met de Franse veredelaar George Delbard getekend, waarbij die laatste in het Flower Park een plaatsje krijgt voor het inrichten van een showkas. Het Flower Park, 'Oserian city', is een door de kweker op touw gezet giga project waarin de creatie van een bedrijventerrein, winkels, recreatie, woonwijken en zelfs een vliegveld zijn opgenomen.

George Delbard zal de faciliteit gebruiken om bloemenexporteurs in Kenia en omgeving de nieuwe variëteiten te tonen. De overeenkomst werd ondertekend door Robert Ward, Managing Director Two Lakes en Delbard-voorzitter Arnold Delbard, twee weken geleden op de IFTEX in Nairobi.

Arnold Delbard en Robert Ward schudden elkaar de hand

Delbard is na Select Breeding de tweede veredelaar die zich een plekje in het park verwerft.

Oserian Two Lakes beslaat ongeveer 20.000 hectare en zal onder meer woonwijken, commerciële en industriële parken, agro-processing faciliteiten, hotels, recreatieparken en natuurreservaten bevatten. Eenmaal voltooid zal het park 20.000 banen moeten opleveren.

"Door onze toetreding tot het Oserian Flower Park kunnen we nieuwe variëteiten naar de Keniaanse markt brengen. We kiezen voor het Oserian Flower Park omdat het in Naivasha is, het centrum van de Keniaanse bloemenhandel. Daarom is het een ​​gunstige locatie voor klanten om onze variëteiten te zien", zei Arnold Delbard.

Behalve de nabijheid van Naivasha is de rijke geothermische bron bij Olkaria dichtbij, waarmee goedkope electriciteit gegarandeerd kan worden. Bovendien wordt gehoopt dat Standard Gauge Railway bedrijven zal aantrekken. Met verschillende bedrijven te plaatse is het park al operationeel.Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018