Waterdrinker gastheer van voorronde NK Bloemsierkunst

Volgende week dinsdag 26 juni vindt de voorronde van het Nederlands Kampioenschap Bloemsierkunst plaats in het Waterdrinker Green Trade Center (GTC) in Aalsmeer. Het NK Bloemsierkunst wordt georganiseerd door de bloemistenvereniging VBW en is bedoeld voor bloembind(st)ers die professioneel werkzaam zijn in de branche of daarvoor in opleiding zijn.Werkstukken
Decor voor de eerste van de twee voorrondes van het NK is het GTC in Aalsmeer. Hier nemen 14 kandidaten het tegen elkaar op. Elke kandidaat maakt drie werkstukken. Na afronding van elk werkstuk wordt dit kort geëxposeerd en gejureerd door de driekoppige jury. Die beoordeelt het werk volgens het door Florint vastgestelde internationale 100-puntensysteem op de onderdelen Idee, Kleur, Compositie en Techniek.

Programma 26 juni
Om 10.00 uur begint het voorbereidend werk voor het eerste werkstuk. Van 10.15 tot 11.30 uur hebben de kandidaten de tijd om werkstuk 1 te maken. Hierna zullen zij de werkstukken exposeren. In de middag (15.15 uur en 16.45 uur) worden nog 2 werkstukken gemaakt. Omstreeks 19.30 uur zal de jury de uitslagen bekendmaken.

Volop inspiratie
Het NK Bloemsierkunst en de gemaakte werkstukken zijn op zich al aanleiding voor veel inspiratie. Dit gevoel wordt nog eens versterkt door de setting in het GTC, met de laatste trends en het nieuwe Summer Escape thema. De vele productpresentaties, nieuw ingericht Lab en Design boxen, en het Noviteitenplein, waar de novelties & specialties bijeen staan, prikkelen zeker de zintuigen. Bezoekers worden dan ook uitgenodigd om zelf een rondje te lopen of desgewenst een rondleiding te krijgen in het GTC met eigen bloemenkas.

bron: Waterdrinker

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018