P. Van Geest en WPK kopen samen 7 hectare grond in Naaldwijk

“Ons klantenpotentieel wordt steeds groter dus groeien wij mee”

Tholen - Sinds 2,5 jaar werken Plantenkwekerij P. Van Geest en de Westlandse Plantenkwerij (WPK) intensief samen. Op 18 juni werd bekend dat beide glastuinbouwbedrijven gezamenlijk 7 hectare in Naaldwijk hebben gekocht. Thijs Hermans, Algemeen Directeur bij Plantenkwekerij P. Van Geest: “De paprika- en tomatentelers blijven groeien, dus is het zaak om mee te groeien om bestaansrecht te houden als opkweekbedrijf.”De nieuw aangekochte grond zal vanaf 2019 in gebruik genomen worden. Het gaat om grond van twee voormalige lelietuinders in Naaldwijk, waarvan 4,5 kas en voor de rest grond met daarop onder meer schuren en bassins. Thijs: “De grond ligt op een mooie locatie middenin het Westland. Op die locatie hadden wij al 3 hectare en dat zullen er straks dus in totaal 10 worden.”

Extra lege meters
Op de locatie in Naaldwijk zal P. Van Geest in eerste instantie hortensia’s gaan opkweken, terwijl WPK de extra ruimte in Naaldwijk zal gebruiken voor de opkweek van koolplanten en sierteeltproducten van House & Garden. Thijs: “De extra lege meters op de hoofdlocaties van WPK en Van Geest kunnen we dan gebruiken voor de opkweek van warme groenteplanten, want voorlopig is dat in Naaldwijk nog niet mogelijk. In de toekomst mogelijk wel, want op de nieuw aangekochte grond is ruimte voor nieuwbouw.”

Efficiencyslag
Door de onophoudelijke groei van de groententeelt kwamen de planningen bij beide opkweekbedrijven flink onder druk te staan. Regelmatig werden daarom al ruimtes uitgeruild tussen beide partijen om daarmee de druk op te vangen en klanten zo goed mogelijk te helpen. Thijs: “Gaandeweg gaat de samenwerking met WPK niet alleen meer om ruimtes uitruilen, maar ook om samen kennis delen, inkopen, processen verbeteren en nu dus het kopen van grond. Voorheen werden er al hectares bijgehuurd.”


Op korte termijn gaat het volgens Thijs vooral om een efficiencyslag, maar naar de toekomst ziet Thijs ook andere mogelijkheden. “Zodra we zijn gaan samenwerken, hebben we uitgesproken allebei onze eigen identiteit te willen behouden. Tot nu toe gaat de samenwerking heel organisch en versterken wel elkaar echt in elkaars kracht. De samenwerking was ook niet uit noodzaak geboren. Internationalisering en samenwerken zijn echt hot items in de sector. Nu is een fusie nog niet aan de orde, maar in de toekomst zou dat wel een mogelijkheid kunnen zijn.”

Voor meer informatie:
Plantenkwekerij P. Van Geest
Thijs Hermans
www.pvangeest.nl
info@pvangeest.nl

Westlandse Plantenkwekerij

Erik van der Arend
www.wpk.nl
info@wpk.nl

Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018