Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Alphabet koopt 70 hectare grond op Agriport A7

Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft een perceel ter grootte van 70 hectare gekocht op bedrijventerrein Agriport langs de A7. Het techbedrijf wil de grond uiteindelijk gebruiken om een datacenter te bouwen, maar daar is volgens woordvoerder Mark Jansen nog geen definitieve beslissing over genomen: "We willen de zekerheid hebben dat we snel kunnen uitbreiden met onze datacenters als klanten daarom vragen."

Alphabet schaalt het aantal datacenters op om de groeiende vraag naar diensten van Google, Gmail en Youtube op te kunnen opvangen. Ook in Denemarken, Luxemburg en Zweden zijn percelen aangekocht. Afgelopen februari werd aangekondigd de locatie in België uit te breiden. In Saint-Ghislain in Wallonië wordt circa 250 miljoen euro geïnvesteerd om een derde datacenter te bouwen.

Alphabet heeft al vergunningen aangevraagd om 24 van de 70 hectare te mogen bebouwen. In de eerste fase van de bouw gaat het om een complex van 520 meter bij 50 meter. Daarmee gebruikt Alphabet ongeveer een derde van de aangekochte grond. Op het terrein staat al een datacenter van het Amerikaanse Microsoft. De komst van het tweede Amerikaanse techbedrijf naar Agriport A7 levert naar verwachting 1.000 arbeidsplaatsen op tijdens de bouw en enkele honderden na de ingebruikname.

bron: FD / NoordHollands Dagblad

Publicatiedatum: