Rosa Eskelund

Geurende en duurzame tuinrozen

Roses Forever kent men van de potroosjes en niet primair van geurende varieteiten, maar toch besloot rozenveredelaar Rosa Eskelund al zo’n 15 jaar geleden om tuinrozen in het programma op te nemen. Er zijn verschillende variëteiten op de markt, die zelfs in verschillende series zijn opgedeeld.

Plant'n'relax is de naam van een van Rosa's tuinrozenseries, die zowel om diens vaasleven als om de geur vaker een medaille kreeg opgespeld.


I am Grateful / Our Last Summer

Bekroonde rozen
De roos 'I am Grateful' is een Floribunda die in 2015 een gouden medaille won in Duitsland en het brons in Monaco in 2018. 'I am Grateful' is bekroond om zijn houdbaarheid en blijft ook goed in een regenachtige zomer. De roos laat zich gemakkelijk kweken, ook in potten, omdat het van nature compact is.

Een andere bekroonde roos van Rosa Eskelund is de klimroos 'Our Last Summer', die in 2014 in België won als best geurende roos. Door zijn geur is 'Our Last Summer' ondertussen een echte bestseller geworden.


Royal Diva

Diverse nieuwe rozen in het vooruitzicht
"Het duurt ongeveer 10 jaar om een goede, gezonde tuinroos te ontwikkelen en selecteren," vertelt Rosa. Veredeling en selectie is een doorlopend proces, dus elk jaar levert weer nieuwe mogelijkheden op om te testen.


De tuinrozen worden 6 jaar lang getest op velden in Denemarken en Nederland en van daaruit voor de markt geselecteerd.

"Vorig jaar kwam de geurige grootbloemige Royal Diva op de markt. Royal Diva laat zich ook goed potten door de compacte groei en duurzame bloemen."

Voor meer informatie
Roses Forever
Rosa Eskelund
re@roses-forever.com
www.roses-forever.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018