Lottum maakt zich klaar voor Rozenfestival

Tholen - In Lottum telt men de weken af naar het Rozenfestival dat in het tweede weekend van augustus plaatsvindt. De traditie van het festival dateert uit 1922, toen het eerste rozenfeest werd gehouden op de Markt. Inmiddels weten zo’n 50.000 bezoekers iedere twee jaar het Limburgse rozendorp te vinden.
 


Dit jaar is het thema: ‘Rozen smaken naar meer’. Deelnemers kunnen hun creativiteit de vrije loop laten. De meest kunstige bloemstukken en mozaïeken versieren de straten van Lottum. Op alle mogelijke manieren wordt de bloemenpracht tentoongesteld.
 


Het worden ook drukke dagen voor de familie Muijsers van Rosarium Lottum. Klanten uit binnen- en buitenland weten hun Rosarium te vinden. Het Rosarium heeft een totale oppervlakte van 70.000 m2 met ruime showtuinen, kwekerij en verkoopcentrum.
 


De keuze is reuze met 750 variëteiten, struik- en klimrozen, in pot of op stam. “Zo mooi, ik zou alles wel willen meenemen”, lacht een vrouw terwijl haar man de nieuwe aanwinsten in de kofferbak laadt.
 


Het bedrijf heeft een lange historie in de boomkwekerijsector. Sinds 20 jaar zijn ze gespecialiseerd in rozen. Inmiddels hebben Laura Muijsers en haar broer Giel als derde generatie de zaak overgenomen, maar de rest van de familie is nog vaak te vinden in het Rosarium.
 


Rozendorp
Lottum staat al jaren bekend om haar rozen. “Je hebt in Nederland drie grote kwekerijgebieden: Boskoop, Zundert en Lottum. Van oudsher heeft men zich hier gericht op de rozenteelt en dat heeft zich steeds verder ontwikkeld”, legt Laura uit.

In het centrum van het Limburgse plaatsje vind je ‘De Rozenhof’ waar de rozen staan die het Europese predikaat ‘Excellence Rose’ hebben verdiend. Deze rozen worden duurzaam zonder bestrijdingsmiddelen gekweekt. De selectie is streng. De rozen worden drie jaar lang, vier keer per jaar gecontroleerd op o.a. gezondheid, bloeikracht, vorm en kleur.
 


Verder zijn er in de rozentuin ook rozen te vinden die de titel ADR-roos mogen dragen. (‘Allgemeine Deutsche Rosenneuheitenprüfung’). Op de website staan alle rozen met hun eigenschappen vermeld.

Klik hier voor meer informatie over het Rozenfestival.

Voor meer informatie:
Rosarium Lottum
Broekhuizerweg 55
Lottum
info@rosariumlottum.nl
www.rosariumlottum.nl

De Rozenhof
Markt 2
Lottum
077 4631688
info@rozenhoflottum.nl
www.derozenhoflottum.nl

 

Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018