Decorum sluit aan bij FSI

Tholen - Decorum heeft zich aangesloten bij Floriculture Sustainability Initiative (FSI). Op het kantoor van Decorum in het World Horti Center in Naaldwijk ondertekenden voorzitter van de telersvereniging John Grootscholten en directeur van FSI Jeroen Oudheusden de overeenkomst.


John Grootscholten en Jeroen Oudheusden ondertekenen de overeenkomst

Bijzonder is dat, naast de veiling en LTO, Decorum het eerste kwekersverband is dat zich aansluit. Het FSI ledenbestand bestaat uit een kleine 50 organisaties - retailers, veredelaars, exporteurs, enkele toeleveranciers en NGO's - die zich sinds 2013 gezamenlijk toeleggen op een steeds verdere verduurzaming van de sierteelt. In 2020, zo is de doelstelling, moet 90% van al het product 'verantwoord geproduceerd en verhandeld' zijn.
 
FSI is dan ook geen certificaat, legt Jeroen uit, maar een internationaal netwerk van partijen die samenwerken aan verduurzaming. Dat gebeurt middels projecten en 'benchmarking', waarmee bedrijven hun activiteiten op gebied van verduurzaming versterken. Voor Decorum, voegt John toe, is deelname een kans en een mooi podium ook vanuit de producenten initiatief te tonen. "Bovendien eist de consument een schoon en verantwoord geproduceerd product. Samen kom je verder en met onze deelname in FSI kunnen we van elkaar leren."
 
Floriculture Sustainability Initiative
FSI werkt aan verduurzaming van de sector en een gelijk speelveld creëren voor kwekers, groothandelaren en retailers. Centrale idee is om dat sectorbreed aan te vliegen en dus de samenwerking te zoeken met andere ketenpartijen en instanties. Voor meer informatie, zie www.fsi2020.com.

Nieuwe leden
Decorum zelf is goed op dreef. Naast het aansluiten bij FSI zijn onlangs twee nieuwe leden verwelkomd: begin dit jaar producent van irissen Veco uit Maasdijk en meer recentelijk Montana lisianthus. Deze week organiseert de telersclub bovendien de Summer Fair, een beurs die afgelopen jaren slechts 1 dag duurde en bij Arcadia georganiseerd werd, maar die nu, in samenhang met de FlowerTrials en de deelname in het WHC, aldaar de hele week gehouden wordt. Voor meer informatie over Decorum klikt u hier.


Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018