Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

GreenTech 2018 goed onderweg

Tholen – De GreenTech is inmiddels goed op gang gekomen. Zelfs duiven kwamen op de beurs af, maar helaas zijn daar geen foto's van. Vanuit de stands klonken over het algemeen positieve geluiden over de drukte en aanloop bij de stands. Ook valt veel standhouders de diepgaande interesse en de kwaliteit van de bezoekers aan hun stand positief op.

Kaskwaliteitsgarantie
Ook woensdag was er naast het bezoeken van stands weer een divers programma voor bezoekers aan de GreenTech. Zo presenteerde Harm Maters van AVAG tijdens het ‘Dutch Quality Hour’ twee nieuwe initiatieven op het gebied van kwaliteit en innovatie voor de toeleverende glastuinbouwindustrie. Dankzij samenwerking met de NEN, kennisinstellingen en het bedrijfsleven konden twee nieuwe NEN-normen voor diffuus glas worden overhandigd. Ook werd het combiproduct ‘HortiQ Hagelunie, Partners in Quality & Continuity’ gepresenteerd.



Annemarie Mewe van NEN: “Met de nieuwe NEN-normen kunnen de optische eigenschappen van (diffuse) kasdek- en schermmaterialen worden vastgesteld en worden gezorgd voor een werkbare bemonstering van glazen tijdens nieuwbouw. We zijn er dan ook trots op dat ze worden gedragen door alle betrokkenen: producenten, telers, kassenbouwers, installatiebedrijven, glasdistributeurs, adviseurs, kennisinstellingen”, aldus Annemarie Mewe.

De nieuwe NEN2675:2018 norm beschrijft het meten van lichttransmissie en lichtverstrooiing van kasdek- en schermmaterialen. In de herziene norm voor steekproefprocedure (NEN2674) worden direct na levering door de leverancier en afnemer een behapbaar aantal ruiten geselecteerd en weggezet die dan eventueel later gemeten worden volgens de nieuwe norm.



Peter Broekman, managing director van Hagelunie, gaf het startschot voor HortiQ Hagelunie. Na een jaar onder de noemer HortiQ ‘concept’ te hebben gewerkt, staat de samenwerking tussen de HortiQ gecertificeerde bedrijven en verzekeraar Hagelunie volgens beide partijen als een huis en gaan zij verder onder de naam ‘HortiQ Hagelunie, Partners in Quality & Continuity’. Peter Broekman: “Met deze samenwerking zitten we nog dichter op de ondersteuning van ondernemers bij het bouwproces. Bij eventuele schade is de teler razendsnel weer in bedrijf. De ondernemer krijgt van ons de garantie dat de kas én installaties voldoen aan objectieve kwaliteitsnormen.”


De trotse winnaars van de GreenTech Innovation Award met hun Autostix.


Wim van der Meijden, Paul Blom en Raymond van den Berg van ISO Group gingen er een goed voor zitten.

Hans Koornneef en Jari van Dijk waren goed te spreken over de aanloop bij hun stand.

Lucien Kneteman en Jorn Hebels (Glasimport Greenhouses) hadden in hun stand Spaans bezoek van Rebeca Galar (Looije Aguilas).