Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wetenschappers maken Glow in the dark-plant

Bomen die straatverlichting overbodig maken en kamerplanten die voldoende licht geven om een boek bij te lezen. Klinkt als science fiction toch? Niet meer voor lang, want bij het Massachusetts Institute of Technology (MIT) in Boston zijn ze ver gevorderd met het ontwikkelen van lichtgevende planten.



Nanodeeltjes
Michael Strano, hoogleraar in de chemische technologie aan het MIT, experimenteert sinds 2015 met de toepassing van piepkleine lichtgevende deeltjes die op de bladeren van een plant kunnen worden gespoten. De spray komt de plant binnen via de poriƫn en stimuleert de productie van een zwak natuurlijk licht, een soort glow-in-the-dark effect.

Vuurvliegjes
De spray bevat een combinatie van verbindingen waaronder luciferase, een enzym dat ook in vuurvliegjes voorkomt. Strano en zijn team hebben dit mengsel succesvol gesproeid op de bladeren van spinazie, boerenkool en waterkers. Het resultaat was dat de planten ongeveer 4 uur lang een zwak licht uitstraalden.



Avatar
Strano zoekt nu naar methoden om het licht te versterken en permanent te maken. Dus wie weet lopen we binnenkort door straten met lichtgevende bomen, net als in de film Avatar!

bron: 24/7Green
Publicatiedatum: