"Herwi Rijsdijk (ABC Westland): Interesse van het Westland tot China en Mexico"

Westlandse bedrijventerreinen zitten vol

Tholen - De Westlandse bedrijventerreinen zitten vol. "Onze totaal te verhuren ruimte is bezet. Ook de verkoop gaat hard. Ik heb de laatste vijf maanden ruim 30.000 vierkante meter verkocht en er staan ook nog een aantal potentiële kopers op de rol", vertelt Herwi Rijsdijk van ABC Westland. Nu heeft Rijsdijk één voordeel, hij kan namelijk nog uitbreiden. Die luxe heeft niet iedereen. "We zitten helemaal vol", zegt Gerard Hofman in het AD over bedrijventerrein Honderdland. "Zelfs de gronden die over twee jaar worden opgeleverd, zijn al verkocht."

Gerard Hofman, Herwi Rijsdijk en Karla Peijs tijdens de Fruit Logistica

Onlangs kocht Rijsdijk 13 hectare aanliggende grond voor ABC Westland aan en hij is ook nog met "wat naastgelegen tuinders" in onderhandeling. "Gelukkig heeft de gemeente Westland in het nieuwe coalitieakkoord aangegeven dat men mee wil werken aan de bestemmingswijziging. Daar zijn we dankbaar voor, maar het is tegelijkertijd ook keihard nodig. In het hele Westland is nauwelijks ruimte beschikbaar. Als Westland vooruit wil, moeten er ook spoedig vierkante meters beschikbaar komen."

Aan de interesse ligt het niet. "In de verhuur zijn het veelal de bestaande huurders die uit willen breiden. Maar ook is er veel interesse vanuit de exotenimporteurs. Ook is er veel interesse om bouwgrond te kopen, zowel uit het Westland zelf van toeleverende bedrijven, als van overzeese producenten. Die interesse komt uit de volle breedte van het exotisch importsegment, van Chinese gembertelers tot producenten van Mexicaanse limes en avocado's, die hier een gateway naar Europa willen opstarten."Op het agri- en foodterrein zijn ongeveer 100 bedrijven gevestigd, variërend van import- en exportbedrijven, sorteerbedrijven, pakstations, transporteurs, koelhuizen, telersverenigingen, dienstverlenende bedrijven en er is ook een groothandelscentrum voor de detailhandel en horeca. "De lijnen tussen alle bedrijven zijn uiterst kort waardoor efficiënt samengewerkt wordt. Dat heeft een aanzuigende werking", aldus Herwi, die beseft dat er sprake is van een luxepositie. "Maar we hebben er wel een dip opzitten die acht jaar heeft geduurd. Pas de laatste twee jaar is de situatie extreem aangetrokken."

Voor meer informatie:
ABC Westland
ABC Westland 140
2685 DB Poeldijk
T. 0174 28 92 82

Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018