AutoStix van Visser Horti Systems wint GreenTech Innovation Award 2018

De GreenTech is vandaag van start gegaan en vanmorgen zijn de GreenTech Innovation Awards uitgereikt. Van de 22 genomineerde is Autostix van Visser HoritSystems winnaar geworden van de GreenTech Innovation Award 2018, IRIS! Scoutrobot van Metazet-FormFlex heeft de GreenTech Innovation Concept Award gewonnen, Priva Academy heeft de GreenTech Impact Award en Poseidon van Van der Ende Groep heeft de GreenTech Sustainability Award.


Het team van Visser Horti Systems neemt de GreenTech Innovation Award in ontvangst.

Winnaar GreenTech Innovation Award 2018: AutoStix - Visser Horti Systems
AutoStix is een volledig geautomatiseerde stek stripplanter, geschikt voor zowel hoge capaciteiten als kleinere hoeveelheden. Autostix biedt voordelen in het oogsten en tellen van stekken, het bufferen van stekken tijdens de seizoenspiek en het verplanten van stekken. Visser ontwikkelde dit systeem om het arbeidsintensieve proces van het steken van stekken te automatiseren. De AutoStix machine kan per uur 11.000 stekken verwerken. Het systeem maakt gebruik van biologisch afbreekbare stektrips om de kwaliteit en efficiëntie van het verplanten te verbeteren
Bezoek Visser Horti Systems op stand: 11.410

Winnaar GreenTech Innovation Concept Award 2018: IRIS! Scoutrobot van Metazet-FormFlex
Om de IRIS! Scoutrobot te kunnen ontwikkelen is in 2017 een speciaal internationaal partnerschap gesloten tussen drie bedrijven met elk hun eigen specialisme in de glastuinbouwsector, Metazet FormFlex, Micothon en het Canadese Ecoation. De drie bedrijven hebben het samenwerkingsverband in 2017 gesloten omdat ze de manier waarop we de planten in kassen produceren en beschermen willen veranderen. De IRIS! Scout robot is in staat om ziekten, ongedierte, tekorten en andere afwijkingen bij gewassen al in een vroeg stadium te herkennen. Ook is de IRIS! Scoutrobot in staat het aantal vruchten te tellen, geeft een oogstprognose en informatie over het klimaat en het milieu in de kas. Hiermee biedt de IRIS! Scoutrobot een unieke intelligentie om de gewasbeschermingsinspanningen efficiënter te maken. Dit zorgt voor een aanzienlijke besparing op arbeid en gewasbeschermingsmiddelen en een vermindering van het oogstverlies.
Bezoek Metazet-FormFlex op stand: 12.107

Winnaar GreenTech Impact Award 2018: Priva Academy van Priva Horticulture
Priva Academy is een gratis online educatie service. Op elk moment en op elke plaats ter wereld (met internetverbinding) kan men inloggen in de digitale Priva Academy en één van de cursussen volgen. Men kan den zijn of haar kennis verbreden op het gebied van irrigatie, klimaat, energie, arbeid en productieprocessen in een tuinbouw en indoor omgeving.
Bezoek de stand van Priva: 08.133

Winnaar GreenTech Sustainability Award: Poseidon van Van der Ende Groep
De GreenTech Sustainability Award wordt uitgereikt aan de meest duurzame innovatie op het gebied van water, energie en gewas. Deze titel toekomt aan de Poseidon. De jury zegt over de Poseidon: “Waterkwaliteit wordt mondiaal steeds meer een issue. Van der Ende Groep werkt hard aan de juiste technologie om de waterkwaliteit te verbeteren. Ze hebben een unieke technologie ontwikkeld, welke een grote bijdrage levert aan duurzame tuinbouw.”
Bezoek de stand van Van der Ende Groep: 12.506

GreenTech
Tijdens de GreenTech, did tot en met 14 juni plaats zal vinden in RAI Amsterdam Convention Center presenteren 450 exposanten hun producten en diensten. Dit jaar is de beurs 20% groter dan die van 2016 en vindt de bezoeker kassenbouwers, tuinbouwtoeleveranciers, machinebedrijven, potgrond & substraatproducenten, verlichtingspartijen en zaadleveranciers.

Voor meer informatie:
GreenTech
www.greentech.nl
greentech@rai.nl


Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018