25 juni:

Topsector Coalitiebijeenkomst over sector-overschrijdende (internationale) vraagstukken

Op maandag 25 juni vindt de eerste 'Topsector Coalitiebijeenkomst' plaats in Utrecht. Verschillende gerenommeerde sprekers leggen u deze middag een aantal aansprekende sector-overschrijdende (internationale) vraagstukken voor en dagen u uit om mee te denken en te praten. De Topsector Coalitiebijeenkomst is een initiatief van Topsector Water & Maritiem en de Rabobank, in samenwerking met de Topsectoren Energie, Logistiek, Agri & Food, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en NL in Business. De bijeenkomst start om 14.30 uur en vindt plaats bij de Rabobank, Croeselaan 18, 3521 CB  te Utrecht.

Onderdeel van de bijeenkomst zijn break-out sessies, die u de kans bieden in gesprek te gaan over mogelijke samenwerkingen in verschillende regioís. U kunt ťťn van de volgende sessies kiezen:

Midden-Oosten

Onderwerp 1: Het verzilten van agrarisch land en grondwater is een acuut probleem in het Midden-Oosten. Ondanks dat, is het van belang dat de opbrengst van de agricultuur in de komende jaren met 30% omhoog gaat. Om dit het hoofd te bieden, is een multisectoriŽle aanpak van belang. Op het gebied van watermanagement en van agricultuur moet gekeken worden naar oplossingen.

Onderwerp 2: In oktober 2017 heeft Saudi ArabiŽ aangekondigd dat het voor $500 mld een Smart City van de toekomst gaat ontwikkelen. Deze Smart City heet NEOM en beslaat 26500 km2 waarbinnen Saudi ArabiŽ zich gaat richten op verschillende industrieŽn zoals energie, water, biotechnologie, agri & food, productie en entertainment.

IndonesiŽ
IndonesiŽ is een gordel van kansen rond de evenaar. We bespreken hoe de ontwikkeling van Resilient Cities in IndonesiŽ kansen biedt op de gebieden van Flood Protection, Drinking Water Supply, (Industrial) Wastewater, Port Development en Maritime Logistics.

China
U gaat met elkaar in gesprek over waar een cross-sectorale aanpak internationaal meerwaarde kan bieden. Deze sessie zal worden voorgezeten door een expert uit de Energie sector (Wind op Water).

Colombia
Colombia is een belangrijke exporteur van met name agri- en horti-producten naar Latijns-Amerika, VS en Europa. Het is een opkomende economie met omschakeling naar duurzamere exportproducten en diensteneconomie. Er is veel aandacht voor opwaardering van infrastructuur.

Polen
Tijdens de sessie onderzoeken we potentiŽle cross-sectorale initiatieven voor Poolse en Nederlandse win-win situaties voor Ďlivable and lovable (resilient, inclusive en authentic) urban Deltaísí.

Vietnam Ė Water & Voedselvoorziening
Voor partijen uit de sectoren water, tuinbouw en agrifood. U gaat met elkaar in gesprek over waar een cross-sectorale aanpak internationaal meerwaarde kan bieden. Daarnaast gaat de sessie, aan de hand van een case in Vietnam, in op hoe deze aanpak concreet vorm zou kunnen krijgen.

Mexico
U gaat met elkaar in gesprek over waar een cross-sectorale aanpak internationaal meerwaarde kan bieden.

Singapore
Singapore is een globale handels hub en springplank voor de Aziatische regio. Het kent een hoogwaardige economie en dienstensector. Fysieke omgeving en waterveiligheid stelt uitdagingen en grenzen aan groei havenareaal,  distributie, mobiliteit  en stadsuitbreiding. In deze sessie zoeken we cross-sectoraal naar oplossingen.

Oost Afrika
In Oost Afrika wordt gekeken hoe uitdagingen in de water- en voedselproductie kunnen worden aangepakt door middel van cross-sectorale samenwerking en waar wordt ingezet op inclusieve en duurzame groei.

Programma Coalitiebijeenkomst

  • 14.30-15.00 uur - Inloop en ontvangst
  • Welkomstwoord Jan van Nieuwenhuizen (Member Managing Board Rabobank)
  • Interview met prof. Rik Leemans, hoogleraar milieusysteemanalyse Wageningen Universiteit WUR betrokken bij o.a. de Dutch Environmental Assessment Agency en UN-Panels on Climate Change - IPCC
  • Interview met Barbara Baarsma, Directeur Kennisontwikkeling Rabobank en hoogleraar marktwerking, mededingingseconomie aan de Universiteit van Amsterdam en o.a. Kroonlid SER
  • 15.30 uur - DWDD tafelgesprek met 5 trekkers internationaal van de Topsectoren: in gesprek over de internationale cross-sectorale ambities o.l.v. Lennart Silvis
  • Korte pauze
  • 16.00 uur - Break-out sessies- Korte pauze
  • Wrap-up en afsluiting
  • 17.30 uur Netwerkborrel (inclusief kleine hap)
Aanmelden kan tot en met 15 juni 2018 via het aanmeldformulier.
Routebeschrijving naar de Rabobank. We verzoeken u indien mogelijk met het OV te komen. 

Bron: Topsector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen

Publicatiedatum: 22-6-2018

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren

 

Overig nieuws in deze sector:

20-7-2018 Cultivate '18, Columbus, Ohio
20-7-2018 50.000 rozenfans maken zich op voor Rozenfestival
19-7-2018 Deadline voor IGOTY-awards uitgesteld
18-7-2018 "Staat de Nederlandse glastuinbouw internationaal nog steeds op nummer 1?"
18-7-2018 FloraliŽn zetten Gentse Feesten in de bloemen
17-7-2018 Volgende editie Hortiflorexpo IPM Shanghai vindt plaats in 2019
17-7-2018 Weer meer exposanten op Naivasha Horticultural Fair
17-7-2018 IPM Discovery Center vervangt Hortivation
17-7-2018 Save the date: China Business Week
16-7-2018 Westland Event 2018 over datagedreven tuinbouw
16-7-2018 Opleiding bemonstering van planten op 4 september
13-7-2018 Holland Paviljoen op Agro-Innovation
11-7-2018 Mprise Agriware voor het eerst op Plantarium
11-7-2018 Kindercorso vaart mee tijdens Varend Corso Westland op 3, 4 en 5 augustus
9-7-2018 Salon du Vťgťtal ontvangt meer dan 10.000 bezoekers
6-7-2018 Frankrijk: internationaal karakter tweede editie Salon du Vťgťtal
6-7-2018 Kas voor kinderdagverblijf valt in de prijzen tijdens HortiHeroes
5-7-2018 Kindercorso vaart mee tijdens Varend Corso Westland
4-7-2018 Nieuwe vakbeurs Outdoorplaza Euregio 2018 afgelast
2-7-2018 Zimbabwe: Tuinbouw maakt zich op voor sterke comeback

 

Een reactie plaatsen: (max. 500 tekens)
  E-mailadres tonen

   nieuwe code