Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peruaans echtpaar aangehouden met 440 beschermde orchideeën in koffer

De Douane heeft vorige week met ondersteuning van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een echtpaar aangehouden op Schiphol. In hun koffers hadden zij circa 440 beschermde orchideeën zonder de bijbehorende documenten. De man is door de rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam in bewaring gesteld voor 14 dagen.


beeld: NVWA

In beslagname beschermde orchideeën op Schiphol
De 49-jarige man en de 37-jarige vrouw werden afgelopen woensdagavond aangehouden op Schiphol. Het echtpaar kwam uit Peru en ze gingen naar Duitsland. Bij een controle van de bagage werd geconstateerd dat er orchideeën zaten in 3 koffers en een sporttas. Omdat de aangetroffen orchideeën tot een beschermde plantensoort behoren, hoort het transport begeleid te gaan van documenten waaruit blijkt dat ze legaal verkregen zijn en dat ze bijvoorbeeld niet zijn geroofd uit de natuur. Die documenten ontbraken en dat is strafbaar. De man en vrouw worden verdacht van overtreding van de Wet Natuurbescherming en de Plantenziektewet. De vrouw is heengezonden met een dagvaarding voor een politierechterzitting op 24 augustus. De orchideeën zijn in beslag genomen en ondergebracht in een quarantainekas.

bron & meer informatie: NVWA
Publicatiedatum: