Multiflora

Saoedische importeur groeit naar 1,2 miljoen stelen

De Saoedische bloemenimporteur Multiflora haalt de bloemen vooral uit Ethiopië. Het is tenslotte maar een twee en een half uur durende vlucht tussen de twee landen. Vorige maand bereikte het distributiebedrijf met 1,2 miljoen stelen een mijlpaal, een prestatie waar men erg trots op is.


"Het is niet alleen de korte afstand die voordelig is. Ook hanteren alle kwekers in Ethiopië CIF-prijzen (Cost, Insurance, Freight)", legt Ajnaz Abdulnazir uit. Dat betekent dat de kosten van verzekering en vracht worden gedragen door de verkoper.

"Ter vergelijk: Keniaanse kwekers hebben meestal te maken met FOB-prijzen (Free On Board'). Als we vanuit Kenia zouden importeren, zouden we daar naast vrachtkosten ook een vrachtagent nodig hebben. Dat heeft invloed op de prijs per steel. Daarom verkiezen we Ethiopië boven Kenia."Multiflora distribueert bloemen in de grote steden van Saoedi-Arabië naar achtentwintig verkoopadressen. Rozen zijn het belangrijkste product. "De Upper Class en Athena zijn de meest populaire variëteiten, vooral op Moederdag, Lerarendag en andere feestdagen. De meeste klanten bestellen uniforme bossen van tien stelen."
 


Voor de toekomst is het bedrijf op zoek naar nieuwe variëteiten. Op deze manier hoopt het bedrijf nog beter in te spelen op de vraag van de klant."


Voor meer informatie:
Multi Flora
00966 538651784

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018