Fotoreportage IFTEX Kenia 2018

Tholen - Puur gekeken naar de rozen is de IFTEX waarschijnlijk de belangrijkste sierteeltbeurs ter wereld. Een enkele uitzondering daargelaten zijn alle grote producenten aanwezig: Kenia, Ethiopië, Rwanda, Tanzania, Oeganda en enkele andere Afrikaanse landen. Dat voert in het kielzog vanzelfsprekend een hele batterij handelaren en toeleveranciers met zich mee, die dan ook in grote getale acte de présence gaven.


Van Linksboven mee met de klok: Santosh Kulkarni, general manager PJ Dave Flora; Jackson Wawena, James Cook en bezoeker (Lucy Kangeli) bij Tambuzi; Arfhan Mughal en Girish Appana van Black Tulip en Fontana Group resp.; en Jamafa Machinery, vertegenwoordigd door Pardeep Sing, Riane van Hattum, Joseph Mbugua en Karel van Hattum.

Aantallen zijn nog niet bekend maar de beurs was zonder twijfel druk bezocht. Ook heeft men over de grote lijn vertrouwen in de Keniaanse bloemensector, werden over het afgelopen jaar flinke investeringen gemeld in uitbouw, koeling en zelfs automatisering en wordt ook voor de komende tijd onverminderd groei verwacht. Ook staat voor velen als een paal boven water dat Kenia (en niet Ethiopië of welk ander land dan ook) in Afrika ook het sierteeltland van morgen is.


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018