Kwekers verkopen de eerste bloemen via Floranti

Vrijdagochtend om 8:38 zijn de eerste bestellingen geplaatst via het Floranti platform. Tom de Ridder, hoofd inkoop bij de J. van Vliet Bloemenexport, kocht als eerste gebruiker een mooie kar Sweet Avalanche in bij Meijer Roses uit Pijnacker. Na maanden van voorbereiding is de live-gang van Floranti hiermee een feit.

Directeur Maurice van Winden (Floranti) is opgetogen dat de live-gang een feit is: “Het is geweldig dat we na maanden hard werken dit resultaat hebben behaald. In de testfase merkte ik direct wat het betekent dat handelaren en telers echt participeren: Ze zijn echt gemotiveerd om samen hun schouders eronder te zetten. Dit belooft wat voor de toekomst.”

"Floranti is een uniek bedrijf omdat telers en handelaren eenvoudig mede-eigenaar kunnen worden via de Coöperatie Floranti U.A.. Diverse bedrijven zijn inmiddels ingestapt omdat ze geloven in het concept om samen de keten te automatiseren. Sommigen zijn al bekend gemaakt, zoals Van Vliet Flower Group, Vireo – Hedera Plant en Ti Sento. Anderen willen hun naam pas later openbaar maken."Ook Frank Veenman (directeur J. van Vliet Bloemenexport) toont zich verheugd over Floranti. “Er is in een korte tijd iets moois neergezet dat alleen nog maar verder kan groeien om de samenwerking tussen telers en kopers te versterken. We zijn nu gestart om het te gebruiken voor onze inkoop. Binnenkort zullen we ook onze importproducten via Floranti gaan aanbieden. Dan maken we echt een dubbelslag. Natuurlijk hopen we dat onze leveranciers en collega handelsbedrijven ook lid worden van de coöperatie Floranti, zodat het draagvlak verder groeit.”Floranti staat volgende week op de GreenTech, (stand 8.330) en op de Vireo Retail Fair in Aalsmeer.

Voor meer informatie:
Floranti


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018