Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aanmelding van start

Nieuwe kandidaten gezocht voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2019

Vanaf vandaag kunnen innovatieve ondernemers in de tuinbouw zich aanmelden voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2019. De organisatie roept kandidaten op die de groei en bloei van hun onderneming weten te combineren met een duurzame toekomst. Kleine, grote, jonge of oudere ondernemers en bedrijven; iedereen maakt evenveel kans om een jaar lang ambassadeur te zijn voor de tuinbouwsector.


Royal Lemkes won in 2018

De gunstige economische omstandigheden hebben veel effect op de activiteiten in de tuinbouw. Bedrijven breiden uit en investeren in nieuwe technieken die de sector naar een hoger plan tillen, met veel aandacht voor een stevig fundament voor een duurzame toekomst. Daarbij kijken de ondernemers niet alleen naar ontwikkelingen in hun eigen sector, maar zoeken naar synergie met de samenleving. Juist in dit tijdslot past de uitreiking van de Tuinbouw Ondernemersprijs, die bijzondere bedrijven in de schijnwerpers zet.

Bijzondere bedrijven
Voor de nieuwste editie van deze vooraanstaande prijs is de organisatie op zoek naar kandidaten. Dat zijn ondernemers die durf, daadkracht en duurzaamheid tonen. Ondernemers, die zich daarmee daadwerkelijk onderscheiden van hun collega’s.
Bedrijven in de primaire keten, van veredeling, teelt tot afzet van bloemen, bloembollen, planten, groenten, fruit, bomen en paddenstoelen komen in aanmerking voor een nominatie. De schaalgrootte van het bedrijf is daarbij niet belangrijk. De organisatie zoekt bedrijven waar groene vingers hand in hand gaan met groei en bloei van de onderneming. Bedrijven met een missie, die met open vizier gericht zijn op een duurzame toekomst.

Royal Lemkes, winnaar 2018
Op 10 januari 2018 won Royal Lemkes de Tuinbouw Ondernemersprijs 2018. Het bedrijf werd geprezen, omdat het volgens de jury opvallend veel verantwoordelijkheid toont en initiatief neemt om projecten op te zetten die de keten duurzamer maken. Bovendien gaat het duurzame relaties aan met leveranciers en klanten om niet maximale winst, maar maximale impact te behalen.
Algemeen directeur Michiel de Haan reageerde daarop: “De Tuinbouw Ondernemersprijs is een prachtige beloning voor onze collega’s en een aanmoediging om door te gaan met onze missie ‘duurzame groei’; van onze mensen, onze relaties en de wereld waarin we mogen wonen en werken."

Meld je aan
Kandidaten kunnen zichzelf uiterlijk tot 21 september aanmelden of door een ander bedrijf of organisatie worden voorgedragen. Eind oktober maakt de organisatie bekend welke bedrijven een nominatie ontvangen. Tijdens de feestelijke nieuwjaarsbijeenkomst op 9 januari 2019 volgt de bekendmaking van de winnaar. Alle informatie over de prijs en de aanmelding is terug te vinden op de website www.tuinbouwondernemersprijs.nl.
Publicatiedatum: