Nieuwe uitbarsting van Volcán de Fuego

Guatemala: Dümmen Orange bezorgd over vermiste werknemers

Begin deze week barstte de vulkaan ‘Volcán de Fuego’ in Guatemala opnieuw uit, wat resulteerde in een lavastroom aan de zuidkant van de vulkaan. Nationale en internationale pers melden dat er meer dorpen zijn geëvacueerd, maar ook reddingswerkers die na zondag nog steeds overlevenden probeerden te vinden en journalisten. Het seismologisch en vulkanologisch instituut van Guatemala waarschuwde voor een nieuwe pyroclastische stroom van hete, giftige gassen en puin van de vulkaan.

Dümmen Orange spreekt zich uit over de situatie omdat hun kwekerij in Guatemala vlak bij de vulkaan ligt. "De situatie in Guatemala heeft onze hoogste prioriteit. Gezien de omstandigheden doet Dümmen Orange zoveel mogelijk."

Nicolette Straver, van de afdeling communicatie bij Dümmen Orange, zegt dat de persooneelsafdeling heeft geprobeerd alle medewerkers in Guatemala te bellen. "Vier van onze medewerkers hebben echter niet geantwoord. We weten niet wat hun situatie nu is. We ontdekten ook dat sommige werknemers familieleden hebben verloren. Vanwege de luchtbesmetting adviseerde de arts om onze zwangere collega’s niet te laten werken."Hun grootste zorg is om meer te weten te komen over de vermiste werknemers. De kwekerij zelf is niet beschadigd. "Onze kwekerij, gewassen en de bestellingen worden niet beïnvloed. De kassen zijn alleen bedekt met as. Er zijn veiligheidsmaatregelen ingevoerd (noodplan, beschermende kleding, etc.) En de vestiging staat klaar voor evacuatie. op elk moment."

"We volgen voortdurend de informatie van de nationale overheid en de media. Onze collega's daar ondersteunen de lokale bevolking en plaatselijke noodteams met flessenwater, voedsel, medicijnen en kleding.”'

Voor meer informatie
Dümmen Orange
www.dummenorange.com


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018