Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bloemensector buigt zich over foodprint

Wanneer mag je iets duurzaam of biologisch noemen?

Wanneer mogen we iets 'groen', 'duurzaam', 'ecologisch' of 'biologisch' noemen, was de vraag die centraal stond tijdens de tweede netwerkbijeenkomst voor leden van Benefits of Nature op dinsdag 5 juni. Experts van SWDV Advocaten lichtten dit onderwerp toe en konden leden gratis juridisch adviseren over vragen die onder de leden leven. De vijf pitches werden gehouden door mensen van M-plastics, Biota Nutrients, Flower Factor, FloraNL en Biopack Packaging.

Groene locatie
De netwerkbijeenkomsten van Benefits of Nature hebben telkens eenzelfde opzet. Vier, of dit keer vijf, leden van Benefits of Nature steken de koppen bij elkaar en organiseren gezamenlijk een netwerkbijeenkomst. Een van de organiserende leden is de gastheer op een veelal bijzondere locatie en verzorgt een rondleiding op de betreffende locatie. Zo kregen de 60 aanwezigen dit keer een Green Tour door het duurzame paviljoen Circl dat naast het hoofdkantoor van ABN AMRO in Amsterdam staat.



Het voornaamste doel van de netwerkbijeenkomst is dat leden elkaar ontmoeten en dat de organiserende leden middels pitches andere leden van informatie voorzien en tips geven over hoe zij hun footprint zouden kunnen verlagen. Ook heeft elke netwerkbijeenkomst een bepaalde focus, een thema. Daartoe wordt een onderwerp gekozen dat alle leden raakt.



Meer bijeenkomsten op de planning
Het gekozen format blijkt aan te slaan. Naar de eerste netwerkbijeenkomst dit jaar in maart kwamen ongeveer 40 leden en deze week waren dat er 60. De netwerkbijeenkomsten vinden na een werkdag plaats, namelijk van 18.00 uur tot 21.30 uur. Dit jaar worden er nog twee netwerkbijeenkomsten gehouden, in september en in november. De ambitie voor volgend jaar is zelfs om leden zes keer de gelegenheid te geven elkaar te ontmoeten.

Voor meer informatie:

Publicatiedatum: