Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stoomketel op vliegreis naar Kenia

Afgelopen weekend heeft Agricon Horty Projects B.V. uit Monster een stoomketel op transport gezet naar Kenia bestemd voor P van der Haak Handelskwekerij.

"Wij leveren regelmatig stoomketels voor Afrika", vertelt Johan van der Wel, "maar nog nooit één per vliegtuig." Robert Zuyderwijk van P van der Haak Handelskwekerij is er blij mee. "Ter voorbereiding van het nieuwe seizoen hebben wij de ketel snel nodig. Gelukkig was Agricon Horty Projects B.V. in staat om de ketel binnen 3 weken klaar te hebben met de door ons gewenste aanpassingen."



"Stomen geeft een betere kwaliteit van onze stekken en een hogere productie van onze moederplanten", legt Robert uit. "We kunnen met deze ketel minimaal 2 hectare per week stomen. Dit is nodig om in augustus alle moederplanten weer in productie te hebben. Door te stomen in plaats van chemische ontsmetting kunnen we onze milieudoelstellingen ook makkelijker behalen."
 
Voor Henk Duyn van Milestone Fresh was dit een bijzondere vracht. "De stoomketel plus stoomzeilen en overige spullen nemen zo’n 10 % van het vrachtruim in beslag", vertelt hij. "Er was een gedegen voorbereiding nodig om dit allemaal in het vliegtuig te krijgen."
 
Voor meer informatie:
Agricon Horty Projects B.V.
Gantellaan 42
2681 LG Monster
+31(0)174-280038
 
Publicatiedatum: