Gilles Rus, Sica Bloemenmarkt

Pioenen domineerden de Franse Moederdag

Het waren drukke dagen voor de Franse Sica Bloemenmarkt in de week voor de Franse Moederdag (27 mei 2018). De belangrijkste reden voor de toegenomen drukte was de grote hoeveelheid pioenrozen, zegt vertegenwoordiger Gilles Rus.De pioenen in het zuiden van Frankrijk waren vlak voor de feestdag klaar om geoogst te worden. Hetzelfde gold voor de pioenen in andere Europese landen zoals Italië en Nederland. "Het koude weer in januari vertraagde de teelt van de pioenen met twee weken", vertelt Rus. "Op deze manier hadden we 69 procent meer aanbod van pioenen in vergelijking met vorig jaar." Logischerwijs heeft dit hoge aanbod ook de prijs geïnfecteerd. Volgens Rus daalde de prijs met 28 procent in vergelijking met 2017.
 

De pioenen spelen een belangrijke rol op Moederdag. "Ze vertegenwoordigen 30 procent van alle bloemen die we op de veiling aanbieden. Rozen zijn ook een populaire bloem voor Moederdag, maar ze vertegenwoordigen slechts 10 procent. We hebben een goede vraag, maar het aanbod is erg laag", legt Rus uit.

"Tien jaar geleden hadden we tien pioenenkwekers en ongeveer honderddertig rozenkwekers. Nu zien we dat de rollen zijn omgedraaid: we hebben twaalf rozenkwekers en ongeveer honderdveertig pioenenkwekers. Hoewel rozen nog steeds populair zijn, heeft de productie van pioenrozen de overhand op de veiling tijdens de week voor Moederdag."Voor meer informatie
Sica Marché aux fleurs
Gilles Rus
Email: grus@marcheauxfleurs.fr
www.marcheauxfleurs.fr

Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018