Opnieuw veilingen na faillissementen in bollenbranche

De bollensector innoveert en globaliseert. Dat brengt een aantal verschuivingen met zich mee die veelal positief zijn te noemen, maar soms ook mede de oorzaak zijn van vrijwillige beëindiging of faillissement van een onderneming. Troostwijk Veilingen heeft de afgelopen tijd in nauwe samenwerking met CNB, haar partner in de bedrijfstak, een aantal online veilingen verzorgd, die aan twee kanten positief uitpakte: de verkoper ontving een mooi bedrag en de koper verkreeg goed materieel. Op die manier kunnen beide partijen weer verder. Ook nu staan er nogmaals twee online veilingen op stapel waarbij interessant materieel onder de virtuele hamer gaat. Kwekers Reiling Lelies B.V. in Overijssel en Meerselsepeel B.V. in Limburg zullen beide ophouden te bestaan.

Goed onderhouden machines
Martijn van Schie, veilingmeester bij Troostwijk Veilingen: “Natuurlijk is het spijtig dat deze bedrijven het niet gered hebben. Ik twijfel er echter niet aan dat de machines en andere materialen een goede nieuwe bestemming vinden bij een ander mooi bedrijf, al dan niet in de bollenteelt. Alles is prima onderhouden en verkeert in goede staat. Dit aanbod biedt een win-winsituatie voor alle partijen.”Reiling Lelies heeft naast de zelfrijdende rooimachine van het merk Ploeger en spoellijnen, een courante en moderne complete dubbele weegtellijn met twee Total Systems 10-lijns weegtellers.

Bloembollenkwekerij de Meerselsepeel biedt naast twee ‘Fendt’ tractoren, een zelfrijdende rooimachine en een nette complete spoellijn met een ‘Breston’ stortbunker, ook twee ‘Van Dijke’ S500 spoelmachines en een verlengde ‘van Dijke’ Aquagrader aan. Deze lijn is zo goed als nieuw en perfect onderhouden. Ook een tweetal bedrijfswagens maakt deel uit van het aanbod.

Over de veilingen
De online veilingen zijn gestart op respectievelijk 24 mei (Reiling Lelies) en 5 juni (Meerselsepeel) en sluiten op 12 en 19 juni 2018.
De bezichtiging van de veilingitems vindt plaats op 8 en 18 juni a.s. van 10:00-16:00 uur.

Locaties:
Veiling Reiling LeliesB.V. : 8 juni - Smidsstraat 22 - 7687 BL Daarlerveen (OV)
Veiling Meerselsepeel B.V.: 18 juni - Meerselsepeel 3 - 5813 AG Ysselsteyn (LB)

Alle informatie over de veilingen en veilingitems is te vinden via deze links:
https://www.troostwijkauctions.com/nl/bankruptcy-lilies-lines/01-26692/
en


Voor meer informatie: 


Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018