Stichting Nieuwland zet door met nieuw bestuur

Nieuwland zet in op expansie

Op woensdag 30 mei is het nieuwe bestuur van Stichting Nieuwland voorgesteld aan de glastuinders in de regio, de sponsors van de stichting en de gemeente.

Het nieuwe bestuur van NieuwLand: v.l.n.r.: Liesbeth Zonderland, Harm Hoogendoorn, Frank Voorn (voorzitter), Bouke Wielenga en Rick Tesselaar.

In 2007 is de Stichting NieuwLand opgericht, oorspronkelijk voor 5 jaar maar in verband met stagnatie in de economische crisis verlengd tot 10 jaar. "Het glastuinbouwgebied in Luttelgeest/Marknesse had voldoende potentie, maar de loop was er uit. Het imago was niet positief, er was veel grond te koop met glasbestemming en er stonden lege kassenbedrijven te verpauperen. Er is flink aan de weg getimmerd en na 10 jaar is NieuwLand een van de belangrijkste glastuinbouwgebieden in Nederland."

Vorig jaar was het tijd om te stoppen, echter in overleg met de sector is besloten NieuwLand voort te zetten met een nieuw bestuur. De bedoeling is het gebied op z’n minst vitaal te houden. Van alle beschikbare grond zijn nog enkele kavels over, echter om het gebied niet “op slot” te zetten zijn mogelijkheden tot uitbreiding nodig. Hier wordt nu op ingezet.

Voor meer informatie:
Stichting Nieuwland


 


 

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018