Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Informatiebijeenkomst handelsmissie Agri, Food en Horti naar India, 26 juni:

Handelen met India

Wilt u als tuinbouwondernemer zakendoen in India? Ga dan van 25 november tot 1 december 2018 mee met een handelsmissie Agri, Food en Horti naar India. Deze missie wordt georganiseerd door de provincie Noord Holland, GreenPort Noord-Holland Noord en Amsterdam-Trade en staat onder leiding van gedeputeerde Jaap Bond.

Heeft u belangstelling voor deze missie en wilt u meer weten of de mogelijkheden voor handel en export naar India, kom dan op 26 juni naar de informatiebijeenkomst in Zaanstad. Dan wordt het programma van de handelsmissie gepresenteerd en vertellen ondernemers over hun ervaringen met zaken doen in India.

Locatie: Inntel Hotel Zaandam Provincialeweg 102 1506 MD Zaandam - ontvangst 19.00 en start programma 19.10 uur.

Aanmelden kan door een mail te sturen vóór 19 juni aanstaande naar aanmeldingen@greenportnhn.nl o.v.v. India 26 juni 2018.

De focus voor de handelsmissie van 25 november tot 1 december 2018 ligt op bedrijven uit de agri, food & horti sector (food & food processing, zaad- en plantveredeling, sierteelt, cold chain storage & logistics) die al actief zijn op de Indiase markt of de mogelijkheden van de Indiase markt willen verkennen. De reis bevat twee tracks: Track 1: food & food processing Track 2: sierteelt

Over India

In het afgelopen decennium nam India de status van snelst groeiende economie over van China. De verwachting is dat in 2018 de groei rond de 7,5% zal uitkomen. Goldman Sachs verwacht dat India rond 2032 Japan zal inhalen als de derde grootste economie in de wereld. Koppel dit aan een bevolkingsaantal van 1,3 miljard inwoners en u kunt begrijpen waarom ‘groot denken en groot aanpakken’ een vereiste is voor succes. De groeiende middenklasse zorgt voor een verandering in het consumptiepatroon. Van traditioneel verse naar meer bewerkte producten.

Door de stijgende welvaart nemen ook de kansen voor de Nederlandse sierteelt toe. Sectoren als industriële productie van machines en de land- en tuinbouwsector zijn sterk in opkomst. Onder het “Make in India”-programma zet India zich de laatste jaren op de kaart als productie ‘power-house’ en zal naar verwachting in 2025 een waarde bereiken van € 850 miljard. India is de tweede grootste fruitproducent ter wereld en is de grootste exporteur van kruiden en specerijen. De biologische sector zal naar verwachting in 2020 zijn verdrievoudigd. Kansen genoeg voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Bron: Greenport Aalsmeer
Publicatiedatum: