5 tot 8 juni

Steeds meer internationale aandacht voor Dutch Lily Days

Zabo Plant is dinsdag 5 juni gastheer voor de officiële opening van de zevende Dutch Lily Days. Het bedrijf in ’t Zand is dan een van de veertien lelieveredelaars en -exporteurs, die opening van zaken geeft. Het jaarlijkse lelie-evenement ontvangt elk jaar meer bezoekers uit vooral verre landen. De vierdaagse wordt afgesloten op vrijdag 8 juni. De opening is dit jaar op 5 juni bij ZABO Plant en voor eenieder toegankelijk. Inloop is om 14.00 uur, openingshandeling om 15.00 uur.Luke Broersen van Zabo Plant ervaart ook het grote rendement van de jaarlijkse etalage voor de teelt en handel. ‘Het evenement is voor ons en voor alle andere deelnemers gigantisch belangrijk geworden. De laatste jaren komen al onze buitenlandse klanten naar Nederland. Het is een mooi moment om samen met een klant nieuwe rassen te bekijken. De drempel is heel laag om niet alleen bij ons te komen kijken maar ook bij andere exporteurs hun proefkas te bezoeken.’

Vertrouwde kern deelnemers
Als onderdeel van de openingsceremonie van de vierdaagse is marketing consultant Pieter Landman aangetrokken. Tegelijkertijd met de start bij Zabo Plant gaan ook elders de deuren open. De Dutch Lily Days kent al een paar jaar een vertrouwde kern van deelnemers, die daarmee ook de belangrijkste representanten in de sector zijn.Ook internationaal zijn de effecten van de Nederlandse leliepromotie merkbaar: veredelaars en exporteurs krijgen dankzij de Dutch Lily Days gemakkelijker voet aan de grond in nieuwe exportmarkten. Het evenement heeft ook aantrekkingskracht op nieuwe telers. Dit jaar is er een flinke stijging merkbaar in het aanbod op de markt.

Deelnemers zevende Dutch Lily Days
Tijdens de zevende Dutch Lily Days van dinsdag 5 tot en met vrijdag 8 juni ontvangen veertien bedrijven gasten uit binnen- en vooral buitenland. P. Aker, Van den Bos Flowerbulbs, Bot Flowerbulbs, De Jong Lelies, Lily Company, Mak Breeding, Onings Holland, C. Steenvoorden, GAV Lilies, Gebr. Vletter & Den Haan, VWS Flowerbulbs, World Breeding, Zabo Plant en Royal van Zanten.

Meer informatie is te vinden op www.dutchlilydays.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018