Leora Radetsky:

"LED of SONT? Maak de juiste keuze"

Aruna Lighting uit Breda heeft op donderdag 21 juni Leora Radetsky te gast. Leora Radetsky is onafhankelijk wetenschappelijk onderzoeker verbonden aan het Lighting Research Center van het Rensselaer Polytechnic Institute in New York. In het onderzoek wordt een tiental commerciële LED-armaturen vergeleken met SONT-armaturen. Het onderzoek richt zich op het creëren van een methode om objectief verlichtingsinstallaties te kunnen vergelijken. De conclusie van het onderzoek wijst voor wat betreft de glastuinbouw in het voordeel van SONT-armaturen.Jeroen van Velzen van Aruna Lighting: "Het is een groot genoegen dat we mevr. Leora Radetsky mogen verwelkomen. Haar onderzoek laat zien dat er bij de keuze voor belichting in de glastuinbouw meer komt kijken dan alleen het efficiency getal van het armatuur. Veel fabrikanten strooien met cijfers, maar de realiteit van de tuinbouw is vaak anders." Van Velzen doelt daarmee op de focus die gelegd wordt op armatuur efficiency, terwijl ook de afmeting van het armatuur, de totale lichtoutput van armaturen, de kostprijs en de benodigde warmtestraling een grote rol spelen in de juiste keuze van belichting voor de glastuinbouw.

"LED-verlichting biedt heel veel nieuwe mogelijkheden voor de tuinbouw, maar we moeten ons daarop niet blind staren. De realiteit in de glastuinbouw is dat voor de meeste gangbare teelten SONT-verlichting nog steeds veruit de beste keuze is, gezien de hoge lichtopbrengst, compacte armaturen, gunstige warmtestraling en lage kosten per micromol," aldus van Velzen.

Wij nodigen iedereen in de glastuinbouw die een keuze moet maken voor de belichting of die zich bezighouden met belichting van harte uit om de presentatie van Leora Radetsky tijdens de GFIA bij te wonen. De presentatie gaat dieper in op de belangrijkste aspecten van belichting en behandelt een methode om objectieve vergelijkingen te maken. De conclusies van het onderzoek worden uiteraard eveneens gedetailleerd besproken. Na de presentatie is er de gelegenheid om verder te discussiëren in de stand van Aruna Lighting. De presentatie is in het Engels.

De presentatie is op donderdag 21 juni, om 13:45 uur tijdens de GFIA Europe 2018 in de Jaarbeurs Utrecht. Inschrijven kan via: www.gfiaeurope.com.

Voor meer informatie:
Aruna Lighting
Korte Huifakkerstraat 4A
4815 PS Breda
T. +31 76 56 23 767
info@arunalighting.com
www.arunalighting.comPublicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018