“De bloemenbusiness wordt steeds sneller en transparanter”

Royal Flowers opent verkoopvestiging in Nederland

Tholen - Het is eigenlijk een logische stap, verklaart Wilco Visser de nieuwe vestiging van het Ecuadoraanse bedrijf Royal Flowers in Nederland. “Ruim 60 procent van de productie wordt geëxporteerd naar Canada en de VS. Vanuit Nederland kunnen we de Europese markt beter bedienen. Zo kunnen we meer diversificatie aanbrengen in onze afnemers. 50 procent export naar Noord-Amerika en 50 procent naar de rest van de wereld. Dat is het doel waar de vestiging in Rijnsburg een rol in gaat spelen.”
 

Het team van Royal Flowers tijdens IPM Essen 2018: Wilco Visser, Emile Dings, Lukas Klimesch en Tom Biondo.

Het Ecuadoraanse Royal Flowers begon in 1991 met een kwekerij van vier hectare. Vanaf 1998 ging het bedrijf zich richten op de internationale markt. Inmiddels is het uitgegroeid tot vier kwekerijen met een totaal van 120 hectare, een verkoopvestiging in Miami en nu dus ook een in Rijnsburg.De kwekerijen produceren 1,8 miljoen stelen per week. 70 procent van de productie bestaat uit rozen. Verder bestaat het assortiment onder meer uit hortensia, delphinium en diverse groensoorten. Het bedrijf richt zich specifiek op het trouwseizoen. “Al onze producten worden voorbehandeld en geconditioneerd. Daarmee garanderen we de kwaliteit van de producten.”
 

Toekomstplannen
Uitbreiding van het assortiment en leveren op maat. Dat staat voor de komende jaren op de planning. “Daarnaast willen we wat meer gepland, meer uitgefaseerd gaan leveren”, vertelt Wilco “De bloemenbusiness wordt steeds sneller en transparanter. Doordat we in direct contact staan met de kwekerij in Ecuador, kunnen we lang van tevoren weten wat er gaat komen. We kunnen met onze afnemers communiceren over de producten die eraan staan te komen en ook met hen meedenken over de leveringen.”
 
Voor meer informatie
Royal Flowers B.V.
Laan van Verhof 56
NL-2231 BZ Rijnsburg
The Netherlands
+31.6.511.163.12
www.royalflowersgroup.com

Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018