AgroEnergy introduceert nieuwe dienst EnergieBeheer

Hulp in tijden van steeds complexer en tijdrovender energiebeheer

Energiemanagement in de tuinbouw wordt steeds complexer en vergt een continue focus. AgroEnergy ondersteunt en ontzorgt hierin met een nieuwe dienst: EnergieBeheer.Met deze nieuwe dienst springt AgroEnergy in op een groeiende behoefte vanuit de markt. "We bieden onze klanten al veel producten aan, om hen te ondersteunen in hun energiezaken", vertelt Chris Feijen, Hoofd Energiemanagement bij AgroEnergy. "Maar we merken dat steeds meer tuinders volledig ontzorgd willen worden op het gebied van energiemanagement. Niet zo vreemd: energiebeheer vergt vandaag de dag veel van ondernemers. Er komt steeds meer data beschikbaar, waarmee ze slim moeten omgaan. Denk aan het monitoren van fluctuaties van energieprijzen, om zoveel mogelijk kosten te besparen. En vergeet de nieuwe elektriciteitsmarkten die hun intrede doen niet, waaronder de intradaymarkt. Verder moeten tuinders inspelen op weersveranderingen en ook de sturing van hun installaties monitoren. Kortom: energiebeheer is vandaag de dag complex en tijdrovend. En snel schakelen is een must."

Energiemanagement
Als tuinder kunt u er daarom nu voor kiezen om uw volledige energiebeheer in handen te leggen van AgroEnergy. Concreet betekent dit dat een energie-operator op kantoor bij AgroEnergy, zich continu bezighoudt met het energiemanagement van uw bedrijf. "Hierin ligt ook de toegevoegde waarde ten opzichte van de ondersteuning die onze Energiespecialisten nu al bieden: de energie-operator houdt de hele dag door, alle relevante zaken in de gaten. De ontwikkelingen op de energiemarkten, de weersomstandigheden, maar ook inspringen op onvoorziene omstandigheden, zoals de uitval van een WKK."

Feijen benadrukt dat de lijntjes met het bedrijf kort blijven. "De energie-operator moet immers inzicht hebben in de teeltstrategie en de behoefte aan licht en warmte. Hiertoe zal hij regelmatig schakelen met de teeltmanager."

Winst op veel vlakken
Energiebeheer levert u onder andere tijdswinst op; onderzoek toont aan dat de gemiddelde tuinder twintig tot dertig minuten per dag besteedt aan zijn energiemanagement. "Ook wordt stuurwinst geboekt over de verschillende energiemarkten", benadrukt Feijen. "Vanuit onze kennis en ervaring hebben wij veel inzicht in de diverse markten, daarbij zitten we er letterlijk bovenop. Hierdoor kunnen we betere keuzes maken en is er minder sprake van onbalansrisico's. Op deze manier optimaliseert u als tuinder het rendement van uw energie-installaties en dat levert geld op."

Voor meer informatie:
Agro Energy

Publicatiedatum: 1-6-2018

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren

 

Overig nieuws in deze sector:

20-8-2018 "Positie loonwerk flink verbeterd in nieuwe certificatieschema PlanetProof"
20-8-2018 “Westland zit over een paar jaar barstensvol”
20-8-2018 Cultuurgroep Bos- en Haagplantsoen bezoekt Floriade terrein Almere
20-8-2018 Ruim tweehonderd reacties tegen importverbod plantmateriaal
17-8-2018 Wegwijs bij asbestverwijdering
17-8-2018 Rijk investeerde €151 miljoen in energieonderzoek
16-8-2018 Rabobank boekt 1,7 miljard winst over eerste helft 2018
16-8-2018 FloraHolland gaat veilingen live streamen
15-8-2018 Hete zomer drukt bloemenexport met 6%
15-8-2018 Oezbeekse delegatie brengt bezoek aan World Horti Center
15-8-2018 Landgard breidt herkomstcertificering uit voor Nederlands product
15-8-2018 Tulpenboeren rooien flink minder bollen
14-8-2018 Ook hovenier krijgt dreun ten gevolge van droogte
10-8-2018 Britse pond onderuit tegen euro en dollar
10-8-2018 "Is de Turkse lira reddeloos verloren?"
9-8-2018 Aron Boerefijn nieuwe netwerkcoördinator Chrysant LTO Glaskracht Nederland
8-8-2018 Tweederde landbouwbedrijven EU kleiner dan 5 hectare
7-8-2018 Ethiopische kwekers krijgen IPM training
6-8-2018 Europees Hof zet rem op nieuwe veredelingstechnieken
6-8-2018 Europees verbod op import ficus aanstaande?

 

Een reactie plaatsen: (max. 500 tekens)
  E-mailadres tonen

   nieuwe code