AgroEnergy introduceert nieuwe dienst EnergieBeheer

Hulp in tijden van steeds complexer en tijdrovender energiebeheer

Energiemanagement in de tuinbouw wordt steeds complexer en vergt een continue focus. AgroEnergy ondersteunt en ontzorgt hierin met een nieuwe dienst: EnergieBeheer.Met deze nieuwe dienst springt AgroEnergy in op een groeiende behoefte vanuit de markt. "We bieden onze klanten al veel producten aan, om hen te ondersteunen in hun energiezaken", vertelt Chris Feijen, Hoofd Energiemanagement bij AgroEnergy. "Maar we merken dat steeds meer tuinders volledig ontzorgd willen worden op het gebied van energiemanagement. Niet zo vreemd: energiebeheer vergt vandaag de dag veel van ondernemers. Er komt steeds meer data beschikbaar, waarmee ze slim moeten omgaan. Denk aan het monitoren van fluctuaties van energieprijzen, om zoveel mogelijk kosten te besparen. En vergeet de nieuwe elektriciteitsmarkten die hun intrede doen niet, waaronder de intradaymarkt. Verder moeten tuinders inspelen op weersveranderingen en ook de sturing van hun installaties monitoren. Kortom: energiebeheer is vandaag de dag complex en tijdrovend. En snel schakelen is een must."

Energiemanagement
Als tuinder kunt u er daarom nu voor kiezen om uw volledige energiebeheer in handen te leggen van AgroEnergy. Concreet betekent dit dat een energie-operator op kantoor bij AgroEnergy, zich continu bezighoudt met het energiemanagement van uw bedrijf. "Hierin ligt ook de toegevoegde waarde ten opzichte van de ondersteuning die onze Energiespecialisten nu al bieden: de energie-operator houdt de hele dag door, alle relevante zaken in de gaten. De ontwikkelingen op de energiemarkten, de weersomstandigheden, maar ook inspringen op onvoorziene omstandigheden, zoals de uitval van een WKK."

Feijen benadrukt dat de lijntjes met het bedrijf kort blijven. "De energie-operator moet immers inzicht hebben in de teeltstrategie en de behoefte aan licht en warmte. Hiertoe zal hij regelmatig schakelen met de teeltmanager."

Winst op veel vlakken
Energiebeheer levert u onder andere tijdswinst op; onderzoek toont aan dat de gemiddelde tuinder twintig tot dertig minuten per dag besteedt aan zijn energiemanagement. "Ook wordt stuurwinst geboekt over de verschillende energiemarkten", benadrukt Feijen. "Vanuit onze kennis en ervaring hebben wij veel inzicht in de diverse markten, daarbij zitten we er letterlijk bovenop. Hierdoor kunnen we betere keuzes maken en is er minder sprake van onbalansrisico's. Op deze manier optimaliseert u als tuinder het rendement van uw energie-installaties en dat levert geld op."

Voor meer informatie:
Agro Energy

Publicatiedatum: 1-6-2018

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren

 

Overig nieuws in deze sector:

15-6-2018 "Een wereld te winnen"
14-6-2018 Exportwaarde bloemen en planten blijft in wispelturiger markt op niveau
14-6-2018 Voorlopig geen bloemenveiling in Kenia
14-6-2018 Bloembollenhandel tussen NL en Zuid-Amerika stevig in het zadel
13-6-2018 Westlandse bedrijventerreinen zitten vol
7-6-2018 IFTEX Kenia van start
7-6-2018 Uitbreidingsplannen bloembollentelers bijna een kwart gedaald
5-6-2018 "Sierteelt staat er het beste voor"
4-6-2018 Kenia: Ook Amerikaanse kopers bij IFTEX
4-6-2018 Kans op wanbetaling in AziŽ-Pacific het grootst in India
4-6-2018 Meeste biomassa voor energie komt uit Nederland
1-6-2018 FloraHolland krijgt Ledenraad
29-5-2018 Frank Teuber over toekomst BlumenbŁro
29-5-2018 Brengt ItaliŽ de euro aan het wankelen?
28-5-2018 Wordt de bloemensector ťcht bedreigd door een faillissementsgolf?
25-5-2018 Recordaantal transacties op laatste vroeg veildag
25-5-2018 Chinese consumptie bloemen en planten groeit jaarlijks met ruim 10%
22-5-2018 Worden opkomende markten weer het kind van de rekening?
17-5-2018 Colombia importeert Nederlandse tuinbouw kennis en technologie
17-5-2018 Markt en risico tulpensector groeien beide

 

Een reactie plaatsen: (max. 500 tekens)
  E-mailadres tonen

   nieuwe code