Presentaties bijeenkomst Kennisagenda Aardwarmte van 24 mei

De diepte in over aardwarmte

Op 24 mei 2018 was er wederom een drukbezochte bijeenkomst van de Kennisagenda Aardwarmte. De presentatoren gingen in op de volgende vragen:

Kan radial jetting in de Nederlandse geologische omstandigheden bijdragen aan een hogere putopbrengst?
Voor bepaalde lagen kan dat inderdaad het geval zijn. Aanbeveling is om een fieldtest te doen en bij nieuwe projecten rekening te houden met deze optie in het putontwerp. Lees hier meer.

Hoe kunnen we de onder- en bovengrondse installaties nog beter beheren? Woodgroup heeft een direct toepasbaar management systeem ontwikkeld waarmee het beheer kan worden geoptimaliseerd, en wat ook een goede basis biedt voor goede communicatie over het project en kennisuitwisseling. Lees hier meer.

Wat weten we over temperatuurgradiënten nabij breuksystemen?
De verticale temperatuurgradiënt varieert en is op sommige plaatsen hoger dan de veelal aangehouden 31,3 graden. Dit is zeer de moeite waard om te betrekken in de locatiekeuze. Lees hier meer.

Wat zijn de ervaringen met Lage Temperatuur Aardwarmte?
In een project in Zevenbergen wordt gewerkt met een aanvoertemperatuur van ca. 30 graden. Met warmtepompen wordt dit opgehoogd naar 40-55 graden en daarmee wordt de –goed geïsoleerde- kas verwarmd. Lees hier meer.

Bron: Kas als Energiebron

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018