Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Presentaties bijeenkomst Kennisagenda Aardwarmte van 24 mei

De diepte in over aardwarmte

Op 24 mei 2018 was er wederom een drukbezochte bijeenkomst van de Kennisagenda Aardwarmte. De presentatoren gingen in op de volgende vragen:

Kan radial jetting in de Nederlandse geologische omstandigheden bijdragen aan een hogere putopbrengst?
Voor bepaalde lagen kan dat inderdaad het geval zijn. Aanbeveling is om een fieldtest te doen en bij nieuwe projecten rekening te houden met deze optie in het putontwerp. Lees hier meer.

Hoe kunnen we de onder- en bovengrondse installaties nog beter beheren? Woodgroup heeft een direct toepasbaar management systeem ontwikkeld waarmee het beheer kan worden geoptimaliseerd, en wat ook een goede basis biedt voor goede communicatie over het project en kennisuitwisseling. Lees hier meer.

Wat weten we over temperatuurgradiënten nabij breuksystemen?
De verticale temperatuurgradiënt varieert en is op sommige plaatsen hoger dan de veelal aangehouden 31,3 graden. Dit is zeer de moeite waard om te betrekken in de locatiekeuze. Lees hier meer.

Wat zijn de ervaringen met Lage Temperatuur Aardwarmte?
In een project in Zevenbergen wordt gewerkt met een aanvoertemperatuur van ca. 30 graden. Met warmtepompen wordt dit opgehoogd naar 40-55 graden en daarmee wordt de –goed geïsoleerde- kas verwarmd. Lees hier meer.

Bron: Kas als Energiebron
Publicatiedatum: