Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK: The Royal Parks opent high-tech kwekerij in Hyde Park

De Engelse liefdadigheidsinstelling The Royal Parks opent een hightech 'super kwekerij' ter waarde van €5,7 miljoen in het hart van Hyde Park in Londen. De kwekerij is gebouwd om de 450.000 perkplanten en heesters in te telen die nodig zijn voor de bloemendisplays in de acht verschillende parken in Londen.. Hierbij horen ook de bloemendisplays voor Buckingham Palace.



Het moderne gebouw is de eerste grote kas in het VK die technologie gebruikt waardoor het dak open en dicht kan - net als het Centre Court dak in Wimbledon - waardoor het klimaat wordt aangepast aan de behoeftes van de plant.

In de faciliteit zullen ongeveer 900 verschillende plantenvariëteiten geteeld worden die nodig zijn voor de zomerdisplays - zoals de scarlet pelargoniums die passen bij de kleding van The Queen's Guards bij Buckingham Palace - en de 300 variëteiten die nodig zijn voor de winterdisplays, waaronder gele muurbloemen. 

De kwekerij zal bloemen leveren aan alle 5000 hectare aan tuinen die beheerd worden door The Royal Parks, van de bloemperken die een mooie achtergrond vormen bij ceremonies als Trooping the Colour, tot de formele bloemendisplays in The Avenue Gardens in The Regent’s Park.

Wesley Kerr, OBE, curator van The Royal Parks: “Mensen die Hyde Park bezoeken, zullen deze grote kas misschien niet eens zien doordat het helemaal omgeven is door bomen. 

“Maar door de nieuwe technologieën die gebruikt worden in deze ambitieuze, innovatieve kwekerij kunnen er wel 450.000 planten in geteeld worden. Deze vormen vervolgens bloemendisplays van wereldklasse voor de 77 miljoen bezoekers die jaarlijks van de parken genieten. 

“Door deze nieuwe kwekerij kan The Royal Parks niet alleen bijna alle planten en heesters telen voor de parken, maar het nieuwe gebouw is bovendien efficiënter en milieuvriendelijker. Hierdoor kan de instelling veel geld besparen, dat vervolgens geïnvesteerd kan worden in andere projecten om de parken te beschermen en verbeteren." 

Voor meer informatie:
The Royal Parks
T. +44 (0)300 061 2000
F. +44 (0)20 7298 2005
hq@royalparks.org.uk
Publicatiedatum: