Vernieuwde Greennest Gallery Utrecht in de Botanische Tuinen

In één van de tropische kassen van de Botanische Tuinen Utrecht is sinds dit voorjaar een vernieuwde Greennest Gallery Utrecht gestart. De Utrechtse ondernemer Karima Benali, die met haar initiatief How are you growing? de ambitie heeft om de band tussen stedeling en natuur te versterken is in de Greennest Gallery Utrecht een plantenzaak gestart.De Greennest Gallery Utrecht is ontstaan uit een samenwerking tussen de Botanische Tuinen en SIGN, gesteund door Universiteit Utrecht, LTO Glaskracht Nederland, het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Stichting Stimuflori. Vorig jaar werd de ruimte ingericht als ontmoetingsplek en expositieruimte voor onder meer innovatieve groensystemen. In de nieuwe samenwerkingsvorm is de galeriefunctie uitgebreid met plantverkoop voor particulieren en worden extra activiteiten ontwikkeld rond de thema’s verstedelijking en natuur.

Natuur in huis

Benali hoopt met How are you growing? mensen te inspireren hun leefomgeving groener in te richten: “Er wonen steeds meer mensen in een verstedelijkte omgeving. In die verstedelijkte omgeving zitten de meesten ook nog eens 90% van de tijd binnen, waarvan een groot deel in kantoren. De natuur lijkt hierdoor ver weg, maar dat is helemaal niet zo. De stad is onderdeel van de natuur en het is hoog tijd om de kennismaking te hernieuwen. Met meer kennis van zaken en met hulp van allerlei innovaties kan ‘buiten’ eenvoudig naar binnen worden gehaald.”

Greennest waarden en innovaties
In de Greennest Gallery staat daarom kennisdeling en innovatie voorop. De zaak is ingedeeld in zeven plantwaarden: acoustic, humidify, grow, breath, easy, smart space en relax. Via deze waarden leer je wat planten precies voor je kunnen betekenen. Klanten krijgen bovendien bij aankoop van een plant achtergrondinformatie mee over de herkomst en de verzorging ervan. Naast bijzondere en meer gangbare kamerplanten zijn er accessoires, zoals potten, plantenstandaards en -houders te koop, maar ook grotere vergroeningstoepassingen, zoals groene wanden die relatief onderhoudsarm zijn.

Creatieve, groene projecten

Behalve met het runnen van de plantenzaak de Greennest Gallery verrijkt How are you growing? Utrecht ook met (kinder)workshops, exposities en groene projecten. In alle creatieve concepten en projecten zoekt Benali aansluiting op wetenschappelijk onderzoek. De samenwerking met de Botanische Tuinen is hiervoor natuurlijk optimaal.

bron: LTO Glaskracht Nederland

Publicatiedatum: 31-5-2018

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren

 

Overig nieuws in deze sector:

14-6-2018 Westbroek: "Is mijn orchidee nog te redden?"
14-6-2018 "Geen makkelijkere roos dan de True Bloom-roos"
1-6-2018 VS: bacterie Xanthomonas in begonia te lijf
28-5-2018 Mogelijk baanbrekend onderzoek naar tuinroos genoom gepubliceerd
23-5-2018 Van der Valk test Kalanchoë
17-5-2018 "Brexit biedt VK mogelijkheid om bioveiligheid aan te passen"
15-5-2018 "Waarschijnlijk onze beste Moederdag ooit"
15-5-2018 VS: Varenkweker haalt 15% meerproductie met LED
8-5-2018 De wonderlijke wereld van de varen
8-5-2018 Spitsuur bij kwekers voor Moederdag
4-5-2018 Schimmels aan de oppervlakte van groeimedia
3-5-2018 Scadoxus zoekt kweker
26-4-2018 Hillier gaat voor Gold-rush op Chelsea Flower Show
17-4-2018 Internationale Design & Quality Award voor innovatief ontwerp Mobilane
16-4-2018 Vroege voorjaars kant-en-klare mixen bij Florensis
12-4-2018 Canna-assortiment breidt uit met nieuw ras Bronze Orange
12-4-2018 Plant gaat toch slimmer om met overdosis licht
10-4-2018 Kalanchoë trapt Garden seizoen af op de Spring Fair
9-4-2018 Hoe biedt u perkgoed optimaal aan? De veilingmeester vertelt...
4-4-2018 VS: Nederlandse ambassadeur bezoekt bloemenkweker in Virginia

 

Een reactie plaatsen: (max. 500 tekens)
  E-mailadres tonen

   nieuwe code