Sneak Peek FlowerTrials #3

Nog minder dan twee weken en dan gaan de FlowerTrials weer van start. Dit jaar presenteren 60 veredelaars van pot- en perkplanten hun laatste noviteiten en concepten. Op 32 locaties, verspreid over drie regio’s (Aalsmeer en omgeving, het Westland en Rijnland-Westfalen in Duitsland), zijn de presentaties van 12 t/m 15 juni en elke dag van 08:00 tot 18:00 (vrijdag tot 16:00) te bezoeken.

In de aanloop ernaartoe lichten wij voor iedere deelnemer vast een noviteit of concept uit. Vandaag, in dit derde deel, een aantal bedrijven uit de Aalsmeer regio en een aantal bedrijven uit de Westland regio.

De highlights van de volgende bedrijven uit de Aalsmeer regio worden in dit artikel gepresenteerd: MNP Flowers, Morel Diffusion, PanAmerican Seed, Roses Forever, Royal Van Zanten, Royal Van Zanten, Thompson and Morgan and Volmary are highlighted. Uit de Westland Regio, worden in dit artikel de noviteiten van de volgende bedrijven gepresenteerd: Anthua, Armada Young Plants, Beekenkamp Plants, BOCK Bio Science, Brandkamp, Butterfly Garden, DHMI, Dümmen Orange, Florensis and Gediflora. 

Aalsmeer regio

MNP Flowers - Sundaville MiMi Red
MNP flowers beheert sinds 1989 de Europese rechten voor de Japanse veredelaar Suntory Flowers Ltd en is tevens hoofdlicentiehouder voor alle (toekomstige) producten van deze veredelaar. Een van de noviteiten die ze tijdens de FlowerTrials zullen laten zien is de vroeg bloeiende Mandevilla Sundaville Mimi Red. "We hebben toto dusdusver geen Mandevilla gezien die vroeger bloeit. Dat opent geheel nieuwe markten voor Sundaville rassen", volgens MNP Flowers. Verder is dit ras zeer geschikt voor kleinere potten en kan zonder steun tot een compact groeiende, vroegbloeiende potplant worden geteeld in 12 cm potten. Vanwege de extreme vroegheid sluit MiMi Red perfect aan bij het perkplanten seizoen. De middelgrote bloemen hebben een intens rode, klassieke kleur met een geel hart.Morel Diffusion - Indiaka
Franse cyclamen veredelaar Morel Diffusion creëert, produceert en verkoopt de zaden van zijn F1 hybrides wereldwijd. Dit jaar, is een nieuwe cyclamen gecreëerd: Indiaka. Het is een hitte resistente cyclaam met een intense tweekleurige bloem en is zeer winterhard. 
PanAmerican Seed - Plug & Play Combos
PanAmerican Seed en Kieft Seed produceert zaad geteelde eenjarige zomerbloeiers, tweejarigen, vaste planten en speciale snijbloemen. Dit seizoen presenteert PanAmerican Seed met groot enthousiasme de eerste combinaties op de markt die geschikt zijn om koel te telen; cool season combos op basis van Cool Wave violen. Bovendien spelen zij in op de veel gehoorde vraag naar combinaties met planten die van de warmte houden en in de zomer goed tot hun recht komen: de warm season combos.


Roses Forever - Infinity
Dit Deens familie rozenveredelingsbedrijf veredelt pot-, tuin- en snijrozen. In de potrozen hebben ze de series Roses Forever, I am Different en Infinity (op de foto). Alle series zijn makkelijk te telen rozen met een teeltduur van 9 weken en kunnen in de kas, tunnel of open lucht geteeld worden. De Infinity heeft extravagante rozen, een lange houdbaarheid (+5 weken in huis) en dik donker blad dat snelle uitdroging van de plant voorkomt. 


Royal Van Zanten - Amadore red
De Multiflora Amadore serie van Royal Van Zanten is nu beschikbaar in zes kleuren, die zich allemaal onderscheiden door de heldere bloemkleur en de ronde plantopbouw. "Amadore rood is onze nieuwe introductie, een cultivar met een intens diep rode kleur en een perfectie bolvorm." Deze serie is zowel geschikt voor verduisterde teelt als voor de buitenteelt.


Takii Europe B.V. - BEGONIA semperflorens ‘Fiona Red’ F1
Takii Europe is wereldwijd actief in de zaadveredeling- en productie en marketing & sales van een groot assortiment bloemen en groentenzaden voor de professionele markt. Een van de noviteiten die ze zullen presenteren is de nieuwe begonia semperflorens ‘Fiona Red’ F1, een vroeg bloeiend, semi-dubbelbloemig eenjarige plant. De bloemen van deze gouden medaille winnaar 2019 zijn het hele seizoen kleurvast en groeien rechtop. Fiona Red is geschikt voor een > 9cm pot. 


Thompson and Morgan - Helianthus 'Sunbelievable Brown Eyed Girl'
Het heeft 8 lange jaren geduurd voordat het veredelingsteam van de Britse Thompson and Morgan Sunflower 'SunBelievable Brown Eyed Girl' perfectioneerde. De visie is werkelijkheid geworden; hier is een zonnebloem voor bedden en containers die 1.000 bloemen in een seizoen zullen produceren. Deze gloednieuwe hybride is steriel en zet al zijn energie in bloei in plaats van zaad te zetten. Het is eenvoudig om te groeien en stuitert meteen terug als je vergeet om het water te geven. Bijen houden ook van deze ongelooflijke zonnebloem. Hoogte en verspreiding: 60 cm (24 ")


Volmary GmbH - Thunbergia 'Sunny Susy Amber Stripe'
Het Duitse Volmary is gespecialiseerd in de veredeling en vermeerdering van zaden en jonge planten, zowel bloemen als groenten. Tijdens de FlowerTrials zullen ze verschillende noviteiten laten zien, een hiervan is Thunbergia 'Sunny Susy Amber Stripe'. Het is een nieuwe kleur met gestreepte bloemen in Bernstein kleur. De plant produceert een bloemenzee, heeft een krachtige groei met een gezonde groene kleur, is vroeg bloeiend en goed geschikt voor grote Piramides en hangpotten


Anthura - Alaska
Anthurium en orchideeën veredelaar Anthura zal ook haar veelbelovende noviteiten laten zien in haar showroom, waaronder Alaska. Alaska is een ‘coole’ anthurium met grote sneeuwwitte bloemen. De plant presteert ook verrassend goed onder langdurig warme omstandigheden.


Armada Young Plants B.V. - Dianthus Dianturi Twinkle
Armada Young Plants B.V. veredelt en vermeerdert snijbloemen, potplanten en vaste planten. Dianturi Twinkle is een van de noviteiten die ze dit jaar zullen presenteren. Het is een rijk bloeiende tuinplant die het erg goed doet in tuinen, borders, schalen en potten. Dianturi Twinkle bloeit meerdere keren per jaar en geeft felroze, heerlijk geurende bloemen. Dianturi Twinkle is winterhard tot -15 graden Celsius. Deze variëteit kan ook zeer goed toegepast worden in stadsparken en straatbeplantingen. Dianturi Twinkle vergt volgens Amada weinig onderhoud en is ongevoelig voor ziekten en plagen.


Beekenkamp Plants BV - DREAMS
Veredelaar en vermeerderaar van pot- en tuinplanten Beekenkamp Plants B.V. laat dit jaar kleurrijke dromen uitkomen. Begonia's zijn een trend en het DREAMS-concept van Beekenkamp is naar eigen zeggen de tool om dit diverse product te positioneren met een eenvoudige en duidelijke boodschap. Van producent tot eindconsument, elk specifiek afgestemd op hun behoeften. "Maak uzelf en uw klant gelukkig en succesvol met begonia's. "


BOCK Bio Science GmbH - Hellebore
Duitse veredelaar en in-vitro vermeerderaar van phalaenopsis en helleborus, genaamd BOCK Bio Science zal naast een groot aantal phalaenopsis variëteiten ook een aantal helleborus presenteren. De helleborus klonen van Bock bieden u de mogelijkheid om binnen 6-9 maanden een uniform en groeikrachtig gewas te telen, dat eind oktober al kan bloeien. Het assortiment staat uit zuiver witte, roze en rode bloemen die geschikt zijn voor potmaten van 6 tot 18 cm.

Brandkamp - Tropic Lantana Bamboo
Het Duitse Brandkamp zal naast een aantal nieuwe Jollies variëteiten ook 2 nieuwe lantana's laten zien. Deze twee lantana's zijn toegevoegd aan de Tropic Lantana assortiment en een hiervan is Tropic Lantana Bamboo. Dit is een lantana met helder gele en grote bloemen. En zoals alle soorten in de Tropic Lantanas serie, heeft Bamboo een compacte groei met veel scheuten. Bamboo is geschikt voor alle potmaten, van klein (11 cm pot) tot groot (17 cm pot).Butterfly Garden - Lavandula angustifolia 'Endless Joy'
Endless Joy van het Deense bedrijf Butterfly Garden bloeit in het eerste jaar en heeft geen koude periode nodig. Het is een compact en uniform gewas met een goede vertakking. Door de diep blauwe bloemen is dit een attractief verkoopbare plant


D.H.M.Innovation / breeding company by Lannes - DIAMANTINA Tourmaline 'Rose Splash' Lanmassachusetts
Het Franse DHMI laat dit jaar ook weer veel noviteiten zien. Een daarvan, in het Tourmaline segment van de Diamantina serie is de Tourmaline 'Rose Splash' Lanmassachusetts. Deze plant heeft grote bloemen en bladeren en de compacte groei maakt het zeer geschikt voor een 'ready to use' decor tuin. De bloemen openen wijd en blijven veel dagen. Een minimale potmaat van 15 cm is nodig voor het telen van Tourmaline ‘Rose Splash’.


Dümmen Orange - Rainbow Circus
Een an de noviteiten die Dümmen Orange zal presenteren is de nieuwe tweekleurige variëteit met mooie rood / gele bloemen; Rainbow Circus. Het is volgens de veredelaar een goede aanvulling voor heb Rainbow-serie."Kwekersvriendelijk door het perfecte assortiment en gemakkelijk te verkopen dankzij het groene hart van de bloem. Het kleurbehoud tijdens alle seizoenen is goed en maakt het contrast tussen de kleuren sterk. Het is geen verrassing dat we deze serie Rainbow hebben genoemd. Net als zonneschijn na de regen, deze serie fleurt je dag zeker op. Deze enkelbloemige serie wordt gekenmerkt door de verbluffend mooie tweekleurige effecten rond een frisgroen centrum. Absoluut de meest gepassioneerde Pot Mum in de die er is."


Florensis - Begonia Squad
Florensis is gespecialiseerd in de veredeling en vermeerdering van éénjarigen, potplanten, primula’s, violen, vaste planten en snijbloemen. Een van de noviteiten die ze dit jaar zullen laten zien is Begonia Squad. Volgens de veredelaar het antwoord op al uw Begonia wensen. "Wereldwijd zijn meer dan 1.500 Begonia soorten beschreven... het aantal rassen blijft vooralsnog een raadsel. Zelfs de meest ervaren teler worstelt met de samenstelling van een goede mix voor productie, die ook voldoet aan de behoeften van de retail. Florensis biedt een optimale selectie van de beste genetica voor uitstekende prestaties van de kas tot in de tuin. Begonia Squad zorgt voor een duidelijk overzicht van de uitstekende eigenschappen zoals plantopbouw, groeikracht, optimale teeltomstandigheden, kleurengamma en het type uitgangsmateriaal." 

Gediflora - Dazzling Aduros 
Tijdens de FlowerTrials zal deze Belgische veredelaar en vermeerderaar van Bolchrysanten weer een aantal noviteiten in de Belgium Mum assortiment presenteren. De mums die toegevoegd zijn dit jaar zijn ‘Dazzling Aduro’, ‘Magnetic Amiko’ and ‘Adorable Arluno’. De Dazzling Aduro stalen warmte uit en zorgen voor een streep kleur, binnen en buite. Door het lange houdbaarheid kan men tot 6 weken van de Belgian Mums genieten. 

Benieuwd naar meer, bezoek dan vooral de website van de FlowerTrials.
Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018