Kenia: Mount Elgon Orchards breidt uit met 2 ha

"De kas is klaar en de producten worden nu geplant," zegt Bob Andersen van Mount Elgon Orchards (The Elgon Collection), die in Kitale rozen kweekt op een hoogte van 2000 m boven de zeespiegel. Het bedrijf voegt 2 ha toe aan het al 41 ha grote kassencomplex, wat hun totale areaal onder plastic op 43 ha brengt.


 
In de nieuwbouw zal 1 ha Green Bandit en 1 ha Confidential worden geplant. "We hadden nog Green Bandit in ons assortiment en kwamen altijd Confidential tekort en daar we wat extra grond hadden, besloten we om ons kassencomplex met nog 2 ha uit te breiden."


 
De door Amiran gebouwde kas werd vorige week voltooid en de producten worden nu geplant. Niet in de grond, maar in kokossubstraat. "In het verleden werd dit land gebruikt om appelen te telen. Omdat appelbomen van dezelfde familie zijn als rozenplanten konden we ze niet in de grond planten," legt Andersen uit. Het kweken van rozen in kokossubstraat is niet nieuw voor Andersen. Hij doet het al op 15 ha die in het verleden ook werden gebruikt om appelen te telen.


 
Het totale areaal onder plastic is nu 43 ha. Wil je verder uitbreiden? "We willen niet groter gaan dan 45 ha. Met dat aantal hectare kunnen we onze kwekerij nog steeds op hydro-electrische energie laten draaien en 95% zelfvoorzienend blijven in energieverbruik."

Het heeft de afgelopen maanden zwaar geregend in Kenia. Gelukkig heeft dit het bouwproces niet verstoord en kon de bouw op tijd worden voltooid.

Voor meer informatie
Mount Elgon Orchards Limited
Bob Andersen
Emial: bob@mtelgon.com
www.mtelgon.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018