Erfgoed

Hoe vier je je 60e verjaardag?

Tholen - Gulle giften voor 60 doelen. Voor ieder jaar één. Zo doen ze dat bij ErfGoed. Aan het personeel van de jarige ErfGoed is gevraagd om maatschappelijke en/of ideële doelen aan te dragen. En daar wordt enthousiast gebruik van gemaakt.
 

Hugo Paans is dankbaar voor de kansen die ErfGoed heeft kunnen benutten

Op de eerste verdieping van het pand is in 15 meter foto’s de 60 jaar ErfGoed-historie te zien. ErfGoed begon als handmatig loonbedrijf. De kasgrond werd omgespit aan het einde van het groeiseizoen. Met de komst van substraat verschoof de focus enigszins naar het aanleggen van sportvelden zoals tennisbanen. Die moesten er ook strak bij liggen. En van egaliseren hadden ze verstand. Die tennisbanen vroegen om een goede afwatering, stevigheid en vlakheid, zaken die ook van groot belang zijn bij de potplanten. En hier werd de kiem gelegd voor de ErfGoedVloer. Deze teeltvloer wordt gevormd door een laag poreus gesteente die gevuld kan worden met water. Zodra de laag vol is, komt het water overal tegelijk omhoog. Als het gewas voldoende heeft opgenomen, loopt de vloer weer leeg. Cock van Bommel, business development manager:” Deze ontwikkeling, deze slagvaardigheid is waar het om gaat. Je moet kunnen inspelen en anticiperen op ontwikkelingen die de markt nodig heeft. Bovendien moet de wil om te veranderen in het DNA zitten. Dan kun je oplossingsgericht werken. En dat is waar we goed in zijn. Dat is wel gebleken.”Hugo Paans, directeur-eigenaar van ErfGoed, is zich ervan bewust dat we de aarde, van onze Schepper, in bruikleen hebben. “De volgende generaties moeten ook nog goed kunnen leven op deze wereld. Hij wil er, met zijn bedrijf, zuinig mee omgaan. We mogen de aarde gebruiken maar dat wel combineren met goed rentmeesterschap. We bieden een gesloten teeltsysteem waar water optimaal hergebruikt wordt. Dit teeltsysteem is een tool om zuinig met water om te kunnen springen.”
 

De doeken die uit de proeven komen, worden uitgebreid besproken door Cock van Bommel en Hugo Paans in het laboratorium

Hugo is zuinig op zijn personeel. “ErfGoed heeft geen mensen maar bestaat uit mensen”, zo geeft hij aan. “Zij zijn immers degenen die het verschil maken”. Hij hecht veel waarde aan ontplooiing en het kunnen waarmaken van hun ambities. Bovendien bewaakt hij de sfeer van het bedrijf en moeten taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden op elkaar aansluiten. Hij ziet het personeelsbestand als een team wat complementair moet spelen. Elkaar versterken en waarderen. Dagelijks werken ca. 75 mensen bij ErfGoed. Er is een laag verloop onder het personeel: 1/3 werkt hier al langer dan 12,5 jaar. “In deze tijden een element waar we zuinig op zijn”, aldus de ErfGoed directeur.


Voor meer informatie:
ErfGoed
Hugo Paans
Bredeweg 59
2751 GH Moerkapelle
tel +31 (0) 79 593 38 00
h.paans@erfgoed.nl
www.erfgoed.com

Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018