Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Energiebijeenkomst Est en Tuil, 6 juni

Nadenken over toekomst energievoorziening

Op 6 juni organiseert LTO Glaskracht een bijeenkomst om met ondernemers na te denken over de toekomst van de energievoorziening in Est en Tuil. Peter Tamerus (procesmanager Warmte) zal een presentatie geven vanuit LTO Glaskracht. De avond wordt georganiseerd op Kwekerij Antonia vanaf 19:30 uur.

Energietransitie
Het Parijs-akkoord ligt al een tijdje op de planken. Daarnaast heeft het kabinet aangekondigd de gaskraan voor Gronings gas in 2030 dicht te draaien. Als ondernemer vraagt u zich waarschijnlijk af wat de veelbesproken energietransitie nou voor mogelijkheden en veranderingen oplevert voor uw bedrijf. LTO Glaskracht heeft een verduurzamingsplan opgesteld voor de tuinbouwsector. Het doel liegt er niet om: de sector wil energieneutraal zijn in 2040. Dit vraagt om energiebesparing en alternatieve manieren om energie op te wekken. Met name in warmte- en CO2-voorziening liggen uitdagingen voor de tuinbouwsector.

Er worden al veel stappen gezet door de sector en er lopen een aantal projecten en pilots met duurzame warmte-opwekking en groene CO2-voorziening. LTO Glaskracht praat u graag bij. U wordt uitgenodigd om een presentatie bij te wonen waar wordt ingegaan op wat de energietransitie voor u als tuinder betekent. Welke mogelijkheden liggen er in Est en Tuil om op lokale schaal een groene slag te maken? Natuurlijk is er ook de gelegenheid om vragen te stellen.

Locatie: Kwekerij Antonia (Frans Mans), St. Antoniestraat 35, Tuil
Tijd: 19:30 uur

Bron: Glastuinbouwpact Bommelerwaard
Publicatiedatum: