Studenten en ondernemers ontmoeten elkaar tijdens project Zero Waste

In februari vond op Wellant mbo Aalsmeer de projectweek Future Investments plaats. Eind mei en begin juni wordt hier een vervolg aan gegeven binnen het project Zero Waste. Studenten van Wellantcollege Aalsmeer gaan gezamenlijk aan de slag met nieuwe vraagstukken van ondernemers. Daarnaast volgen de studenten een aantal inspirerende workshops.

Binnen de sierteeltsector staan regionale innovatie en duurzaamheid volop in de belangstelling. Om succesvol te blijven, houden bedrijven zich bezig met de laatste ontwikkelingen. Het is belangrijk dat de studenten als toekomstige beroepsbeoefenaars hier een bijdrage aan leveren. Om de studenten hierop voor te bereiden, wordt er vanuit het groene onderwijs steeds meer samengewerkt met het bedrijfsleven.

Op de eerste dag van het project pitchen de ondernemers hun vraagstukken, waar de studenten vervolgens mee aan de slag gaan. Aan het einde van het project presenteren de studenten de uitkomsten aan hun opdrachtgevers.

Het project Zero Waste is een initiatief van Groen onderwijscentrum, die naast Go Cafés en Green Unplugged ook op deze manier studenten wil laten kennismaken met de groene sector.

bron: Wellantcollege Aalsmeer

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018