Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Studenten en ondernemers ontmoeten elkaar tijdens project Zero Waste

In februari vond op Wellant mbo Aalsmeer de projectweek Future Investments plaats. Eind mei en begin juni wordt hier een vervolg aan gegeven binnen het project Zero Waste. Studenten van Wellantcollege Aalsmeer gaan gezamenlijk aan de slag met nieuwe vraagstukken van ondernemers. Daarnaast volgen de studenten een aantal inspirerende workshops.

Binnen de sierteeltsector staan regionale innovatie en duurzaamheid volop in de belangstelling. Om succesvol te blijven, houden bedrijven zich bezig met de laatste ontwikkelingen. Het is belangrijk dat de studenten als toekomstige beroepsbeoefenaars hier een bijdrage aan leveren. Om de studenten hierop voor te bereiden, wordt er vanuit het groene onderwijs steeds meer samengewerkt met het bedrijfsleven.

Op de eerste dag van het project pitchen de ondernemers hun vraagstukken, waar de studenten vervolgens mee aan de slag gaan. Aan het einde van het project presenteren de studenten de uitkomsten aan hun opdrachtgevers.

Het project Zero Waste is een initiatief van Groen onderwijscentrum, die naast Go Cafés en Green Unplugged ook op deze manier studenten wil laten kennismaken met de groene sector.

bron: Wellantcollege Aalsmeer
Publicatiedatum: